Жизненият цикъл на работното облекло – от проектиране до рециклиране

Платена публикация

Lindstrоm
Снимка: Lindstrоm

Перфектното работно облекло, отговарящо на всички стандарти изисквани в дадени сфери, трябва да бъде удобно за служителите, качествено и достъпно. То трябва да има добър жизнен цикъл, тъй като неговата важност за работодателите и за доставчиците на услугата е много голяма.

Едно особено добро решение за подсигуряване на работно облекло е именно неговото наемане от оторизирани дистрибутори. Те поемат пълна отговорност относно доставянето му, прането, дезинфекцията, поддръжката и дори рециклирането след като жизненият цикъл свърши. Избирайки оторизиран дистрибутор, вие ще получите гаранция за качество на материалите и финалното работно облекло, както и за добър процес на разпространение.

Когато става въпрос за пътя на артикулите, Lindstrӧm отделя специални усилия и внимание за всяко отделно облекло, независимо от сферата, като благодарение на това, клиентът е щастлив от своя избор. В днешната статия ще може да научите повече за жизнения цикъл на работното облекло на Lindstrӧm. Процесът не е сложен, но страстта и отдадеността, с която го правим е това, което ни помага да постигнем съвършенство.

Дизайн на работното облекло

Външният вид определено е един от най-важните фактори, на които отделяме особено внимание. Разбира се, функционалността и спецификите са приоритет, но това не означава, че работното облекло не може да изглежда добре. Служителите носят въпросните артикули 8 часа на ден 5 дни в седмицата, затова те трябва да са максимално удобни, добре изглеждащи и функционални. Това определено може да допринесе за продуктивност и щастливи служители.

Ние от Lindstrӧm знаем това и затова произвеждаме само продукти, които се харесват на нашите клиенти. Мислим за служителите, които ще носят облеклото и за това как ще се чувстват, докато го носят. Именно затова се консултираме с работодателя преди да започнем производството и заедно правим нужните промени върху дизайна, докато не стане перфектен. След като сме персонализирали облеклото и получим финално и сигурно одобрение от клиента, ние продължаваме към следващата стъпка.

Производството на облеклото

Следващата стъпка е производството на работното облекло – то включва подбиране на подходящи материали с максимално високо качество и самото производство на артикулите. Тук обръщаме особено внимание на това дали материалът е подходящ, тъй като в специфичните области има специфични изисквания, като например в хранително-вкусовата промишленост.

Ако не подберем правилните материали, то грешката може да бъде фатална за компанията и да доведе до финансови загуби и уронване на престижа на клиента ни и на нас самите. Именно затова за нас откриването и използването на правилния и висококачествен материал е от най-голяма важност.

Доставката на работно облекло

След като работното облекло е произведено, то ние го доставяме до клиента. Стараем се да се съобразим максимално с кръговата икономика и да изберем най-добрите маршрути за доставка, свеждайки до минимум изминатите километри. Когато доставяме работно облекло, ние събираме старото, вършейки две неща едновременно и намалявайки замърсителите, отделяни от превозните средства.

Доставеното ново и чисто облекло не се докосва до мръсното такова. Доставките се случват всяка седмица или на уговореното от клиента време, като винаги гарантираме чисто, хигиенично и добре изглеждащо облекло, доставено в шкафчето на клиента ни. Ние от Lindstrӧm сме гъвкави по отношение на изискванията на нашите клиенти и се стараем те да са винаги максимално щастливи.

Повторна употреба на работното облекло

Ние от Lindstrӧm поемаме пълна отговорност и за поддръжката на работното облекло. Ако то се повреди или има някакви дефекти, то ние ще коригираме това. За нас е особено важно артикулите винаги да за в перфектно състояние, да са удобни и практични. Ако работното облекло вече не може да се използва от бранша, както и негодно за използване в друга област, то ние се насочваме към повторна употреба на текстила.

През 2021 година реновирахме над 4,5 милиона униформи.

Рециклиране на работно облекло

Когато облеклото не може да бъде използвано повторно и жизненият му цикъл приключва, то ние се насочваме към рециклиране. По този начин не спираме цикъла, а го продължаваме по по-различен начин. Една от нашите цели е да бъдем надежден партньор на всички компании, с които работим. Избирайки нашите услуги, то вие ще допринесете за борбата с нарастващото количество текстилни отпадъци. Затова се фокусираме не само върху повторна употреба, но и върху намирането на решение, което ще намали тоновете работни облекла, които се изхвърлят на сметищата.

Ако имате интерес относно нашите услуги за работно облекло под наем – не се колебайте, свържете се с нас. Тук сме, за да отговорим на всички възникнали въпроси. Свържете се с нас на +359 2 841 11 10, или ни изпратете мейл на  infobg@lindstromgroup.com

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти