Как да избираме, съхраняваме и консумираме

Как да избираме, съхраняваме и консумираме
Снимка: Thinkstock

Праскови

Как да ги изберем?
Търсете ароматни праскови, които нямат петънца и са нито много меки, нито много твърди на допир.
Как да ги съхранявате?
Добре е прасковите да стоят в пластмасова кутия за съхранение или торбичка. С най-добро качество ще останат до петия ден в хладилника. Преди да ги сложите на хладно, те трябва да са узрели.
Edna рецепта с праскови ТУК 

Череши

Как да ги изберем?
Търсете сочни, топчести и задължително тъмно червени черешки. Ако дръжките са ярко зелени, това е знак, че плодът е свеж и здрав.
Как да съхраняваме?
Можете да държите черешите в хладилника до 10 дни в метална купа. Измийте ги точно преди консумация. Избягвайте да ги държите в по-топли пространства, защото ще омекнат и ще започнат да се развалят.
Edna рецепта с череши ТУК

Диня

Как да я изберем?
Търсете тежки дини без натъртвания по кората. Когато почукате с пръст по повърхността на плода, трябва да чуете кух звук. Това е знак, че динята не е куха отвътре, а е сочна и сладка.
Как да я съхраняваме?
Неразрязаната диня може да се задържи до 20 дни в хладилника. Ако искате да запазите едно парче, поставете го в херметически затворена стъклена или палстмасова кутия и съхранявайте до една седмица.

Edna рецепта с диня ТУК 

Сини сливи

Как да ги подберем?
Подбирайте сливи, които са едноцветни. Зленикавите или жълтеникави петънца по повърхността са знак, че плодът не е добре узрял.
Как да ги съхраняваме?
Сливите могат да стоят в хладилник до една седмица, но не бива да узряват  там.
Съвет от Edna за това как да се справим със синузита с помощта на сините сливи ТУК

Малини и къпини

Как да ги подбираме?

Търсете малини, които са ярко червени и къпини, които са почти черни. Избягвайте плодчетата да бъдат омекнали, това е знак, че са започнали да гният.
Как да ги съхраняваме?
Винаги измивайте къпините и малините преди консумация, а не преди да ги сложите в хладилника. Ако решите да замразите известно количество –използвайте херметически затворена кутия.
Edna рецепта с малини ТУК

Боровинки

Как да ги подбираме?
Избирайте боровинки, които са твърди и духи на допир. Те трябва да бъдат тъмно сини и покрити с лек сребрист филм.
Как да ги съхраняваме?
Те също трябва да бъдат съхранявани не повече от една седмица в хладилник и да бъдат мити непосредствено преди консумация.
Edna рецепта с боровинки ТУК 

Авокадо

Как да го подбираме?
Авокадото трябва да бъде леко меко на допир, но е по-добре да бъде подбирано по-неузряло. Ако го оставите няколко дни на стайна температура, ще е отлично за ядене.
Как да го съхраняваме?
Не прибирайте само парчета авокадо в хладилника, защото те ще потъмнеят до няколко часа. По-добре е авокадото да бъде цяло и на хладно – така трайността му достиха до пет дни.
Edna диетична рецепта с авокадо ТУК

Смокини

Как да ги подбираме?
Най-важният и лесен критерии за познаване на хубавата смокиня, е нейният аромат. Плодът трябва да е средно твърд и в капковидна форма.
Как да ги съхраняваме?
Издържат до пет дни в хладилник, ако няма влага и са напълно узрели.
Edna рецепта със смокинки ТУК  

Киви

Как да го подбираме?
Най-добре е кивито да бъде средно твърдо. В никакъв случай не купувайте меко киви, тъй като е възможно да е изгнило отвътре и дори да нагарча.
Как да го съхраняваме?
Съхранявайте кивито непокрито и в хладилник до седем дни.
Няколко интересни факта за кивито от Edna ТУК 

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти