Смокинята не прави изключение от другите плодове относно полезността си

Защо да ядем смокини
Снимка: netinfo

Този малък плод датира от хилядолетия, а за негова родина се смята Азия. Първите хора, които са го култивирали са древните египтяни. За съжаление смокинята е един от най-нетрайните естествени продукти, като дори и в хладилник издържа не повече от 2-3 дни.

Пресните смокини могат да се намерят в периода между юни и октомври, а през останалото време са откриваеми в сушен, но и доста по-калоричен вид.

Това растение има много силно детоксикиращо и енергизиращо действие, богато е на минерали, калий, манган, фосфор, желязо и калций. От витамините в състава на смокинята влизат К, B1 и B6.

Фибрите и антиоксидантите също се отчитат с високо съдържание, а наличието на омега-3 мастни киселини превръща този дар от природата във враг на холестерола и високото кръвно налягане.

Благодарение пък на каротиноида лутеин смокинята се явява и като чудесно средство за подсилване на зрението.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти