Принц Уилям изненадващо отмени свое пътуване, ето я и причината

Принцът на Уелс взе решение в последния момент да отмени пътуване, което бе планирано за днес, 23 май 2024 г.

Решението е взето, след като крал Чарлз и кралица Камила обявиха промяна в собствените си графици в резултат на това, че британският премиер Риши Сунак обяви, че националните избори ще се състоят в четвъртък, 4 юли 2024 г.  

В изявление кралската двойка потвърди, че всички кралски ангажименти, "които може да изглеждат като отклоняване на вниманието или разсейване от предизборната кампания", са отменени или отложени. Бъкингамският дворец казва, че кралят и кралицата изпращат своите „искрени извинения“ на засегнатите. 

13 щастливи момента на Уилям и Кейт преди болестта

Новината идва, след като крал Чарлз се срещна с премиера в сряда и се съгласи с искането му за разпускане на парламента.

Говорител на Бъкингамския дворец вчера съобщи: „След изявлението на министър-председателя за свикване на национални избори, кралското семейство, в съответствие с нормалната процедура, ще отложи ангажименти, които може да изглеждат като отвличане на вниманието от предизборната кампания. Техни Величества изпращат своите искрени извинения към всички, които могат да бъдат засегнати в резултат на това." 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол