Ако нямате настроение днес, вижте тази умилителна снимка на Леонардо ди Каприо като бебе!

Макар днес да е известен като един от най-добрите актьори на нашето време, екоактивист и не на последно място - слабост в сърцата на много дами, Леонардо ди Каприо всъщност е имал трудно детство.

Роден е в Лос Анджелис в семейството на Джордж ди Каприо и Ирмалин Иденбиркин и е единствено дете. Майка му била секретарка в адвокатска фирма и има германско-руски произход. Бабата на Леонардо по майчина линия Хелена Индербиркин, родена като Елена Смирнова (1915 – 2008) била руска емигрантка в Германия. Бащата на Леонардо ди Каприо бил четвърто поколение американец с италианско-германски произход. Работел като уличен актьор и продавал комикси.

Родителите му се развеждат, когато той е на една годинка и майка му поема изцяло грижата за израстването му. Въпреки това, баща му Джордж ди Каприо също поема отговорност над изграждането му като личност.

Дори да нямате настроение в този мрачен ноемврийски ден, щом видите тази сладка снимка на бебе Лео заедно с родителите му, усмивката със сигурност ще се върне на лицето ви! Приликата с майка му е просто поразителна и е очевидно откъде е наследил красивите си черти. Кадърът е заснет през 1975, което означава, че Лео е само на годинка.

Майка му е работела в галерия Уфици във Флоренция, докато е била бременна с него и според семейната легенда Леонардо получил името си, защото започнал да рита като луд един ден, когато родителите му гледали портрет на Леонардо да Винчи в Уфици.

„Баща ми, тъй като той е човекът, който улавя космически послания, казал, че „името му трябва да е Леонардо.“

Е, Леонардо очевидно е създаден за изкуство още преди да се роди!

Въпреки че Джордж и Ирмалин са разведени, ди Каприо и до днес поддържа близка връзка и с двамата и дори няколко пъти се е появявал заедно с тях на светски събития.

Милите моменти на Леонардо ди Каприо и родителите му на червения килим

Лео не се срамува от причината, заради която е преследвал актьорската си кариера, и всичко това е благодарение на подкрепата на родителите му. Той сподели пред The Telegraph през януари 2016 г.: „Винаги съм се чудел как ще си позволим това и онова. Актьорството изглеждаше като пряк път за излизане от бъркотията... Напълно съм им задължен по всякакъв начин.“

Той също разказа на Access Hollywood през 2014 г.:

„Нямаше да правя нищо от това, ако не беше тя - и двамата ми родители. Тя подкрепи онова малко дете, което каза „Искам да бъда актьор“ на 12 години, което е абсурдно, и тя ме караше на всички тези прослушвания. Тя е единствената причина да мога да правя това, което правя.“

Лео очевидно говори с родителите си всеки ден и дори шеговито нарича майка си „Мамараци“, защото тя постоянно го снима.

Леонардо ди Каприо родители майка баща
Снимка: Getty

На въпроса на сп. Parade дали е доволен от начина, по който се е стекъл животът му, Лео споделя:

„Баща ми винаги ми казваше: „Излез там, сине, и каквото и да правиш, не ме интересува дали си успешен или не. Просто живей интересен живот. Просто бъди щастлив да си обуеш панталоните сутрин.“ Вярвам, че правя точно това.“

Цитати на Леонардо ди Каприо

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти