Принц Уилям смята за неуважителен този отговор на принц Хари и Меган Маркъл към кралицата

Уилям Меган Хари
Снимка: Getty

Херцогът и херцогинята на Съсекс не са доволни от условията за напускане на кралското семейство, а изявлението им в отговор на Двореца разстрои някои от близките на Хари.

Миналата седмица Бъкингам обяви, че принц Хари и Меган Маркъл официално сe оттеглят като работещи членове на кралското семейство след едногодишен изпитателен период. По този начин Дворецът сподели, че двойката ще загуби кралските си патронажи, а Хари - своите почетни военни титли.

► Няма връщане назад: Хари и Меган се отказаха официално от кралския живот

„Мисля, че Хари беше едновременно изненадан и много разочарован, че му бяха отнети всичките му военни титли и кралски патронажи“, казва кралският експерт Кейти Никол пред Entertainment Tonight.

„Това беше крайният резултат след многодневни дискусии и моето разбиране за лагера на Съсекс е, че и двамата се надяваха да запазят тези кралски патронажи. Зад кулисите те много се опитваха да убедят придворните в Двореца, че макар да водят личния си живот извън кралското семейство, все още са отдадени филантропи, които са останали посветени на благотворителните организации и патронажи, представлявани от тях през последните няколко години.“

Разкрития за кралското семейство от биографията на Меган и Хари „Да намериш свободата“

Малко след изявлението на Бъкингамския дворец двойката разпространи свое становище, което изглежда, че противоречи на думата на кралица Елизабет Втора. То отбелязва, че принц Хари и Меган Маркъл планират да продължат работа с благотворителните организации, които са подкрепяли преди това.

„Както се вижда от работата им през последната година, херцогът и херцогинята на Съсекс остават ангажирани със своите задължения и служба към Обединеното кралство и по света, и са предложили своята постоянна подкрепа на организациите, които са представлявали, независимо от официалната роля“, гласи изявлението от говорител на двойката.

Според Кейти Никол съобщението не се е приело добре от по-големия брат на Хари, принц Уилям.

„Той смята, че това изявление, разпространено само няколко минути след като Бъкингамският дворец направи съобщението си, е неуважително“, казва кралският експерт. „Със сигурност усещането в Двореца е, че тонът на имейла е бил неуважителен към монарха. Много е необичайно да чуеш някой да отговаря на кралицата, което по същество е, предполагам, това, което семейство Съсекс направи в този обратен имейл.“

Разкрити тайни на кралското семейство от биографията „Битката на братята“

След изявлението на Меган и Хари няколко от техните кралски патронажи, включително Игрите „Инвиктус“, благотворителните организации Smart Works и Mayhew, също публично обявиха, че планират да продължат работа с двойката.

Тези събития идват и в труден момент за кралицата, чийто съпруг, принц Филип, остава в болница. Фактът, че вниманието на Елизабет Втора е заето от състоянието на Филип, е накарало Уилям да се чувства покровителски настроен, смята кралският анализатор.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти