Няма връщане назад: Хари и Меган се отказаха официално от кралския живот

хари меган кралица елизабет
Снимка: Getty/Gulliver

Днес стана ясно, че кралица Елизабет Втора е премахнала принц Хари и съпругата му Меган Маркъл от всички кралски патронажи. Новината бе потвърдена тази сутрин от Двореца в изявление, което гласи:

"Всички са натъжени от тяхното решение, но херцозите ще останат обичани членове на кралското семейство."

Това означава, че Хари и Меган са решили да не се завръщат към кралските си задължения и привилегии след годината, която имаха за размисъл. Двамата са решили да оповестят решението си пред кралицата около месец по-рано от предвиденото.

хари меган гари
Снимка: Getty/Gulliver

Те изненадаха всички през март миналата година, когато обявиха, че се оттеглят от кралските си задължения и привилегии и да решили да се преместят да живеят в Канада заедно с малкия Арчи. Няколко месеца по-късно тримата се преместиха отново, но този път в САЩ, а преди дни обявиха, че очакват и второто си дете.

Говорители на Хари и Меган също пуснаха изявление от тяхно име:

"Както е видно от работата им през последната година, херцогът и херцогинята на Съсекс остават отдадени на дълга си към Обединеното кралство, а и към целия свят и искат да продължат да помагат на организациите, на които са помагали и до момента, независимо, че вече няма да изпълняват официални роли. Всички ние можем да живеем, за да служим на хората. Тази служба е универсална."

Прочетете още за историята на Меган и Хари:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти