Меган Маркъл с емоциално изявление след победа в съда

Меган и Хари
Снимка: Getty

Британски съдия взе решение, че таблоидът Mail on Sunday е накърнил неприкосновеността на личния живот на Меган Маркъл, като е публикувал откъс от лично писмо до баща ѝ, предава NOVA.

В решението на съдия Марк Уорби е записано, че издателят Associated Newspapers е злоупотребил с лична информация на херцогинята на Съсекс.

Съдебното решение е голяма победа за съпругата на принц Хари, която заведе дело срещу издателя за нарушение на неприкосновеността на личния ѝ живот и нейните авторски права заради пет статии във вестник Mail on Sunday на сайта Mail Online от февруари 2019 г., съдържащи части от нейно ръкописно писмо до баща ѝ Томас Маркъл след сватбата на Меган с принц Хари през 2018 г.

„След дълги две години на водене на съдебни спорове, аз съм благодарен на съдилищата, че в неделя поставиха пред отговорност Associated Newspapers и The Mail за да техните незаконни и дехуманизиращи практики“, заяви 39-годишната херцогиня в изявление, публикувано в четвъртък.

„Тези тактики (и тези на техните сестрински публикации MailOnline и Daily Mail) не са нови; всъщност те продължават твърде дълго без последствия. За тези обекти това е игра. За мен и за много други това е реалният живот, истинските взаимоотношения и действителната тъга. Щетите, които са нанесли и продължават да нанасят, са дълбоки.“

„Светът се нуждае от надеждни, проверени, висококачествени новини. Това, което правят The Mail on Sunday и неговите партньорски публикации, е противоположното“, продължава нейното изявление.

„Всички губим, когато дезинформацията продава повече от истината, когато моралната експлоатация продава повече от благоприличие и когато компаниите създават своя бизнес модел, за да се възползват от болката на хората. Но за днес, с тази всеобхватна победа както за поверителността, така и за авторското право, всички ние спечелихме. Вече знаем и се надяваме, че това създава правен прецедент, че не може да се отнеме нечия лична неприкосновеност и да бъде експлоатирана по дело за неприкосновеност на личния живот, както откровено прави обвиняемият през последните две години.“

Меган завършва с думите, че споделя тази победа „с всеки от вас - защото всички ние заслужаваме справедливост и истина, а всички заслужаваме повече“. „Искам специално да благодаря на съпруга си, майка ми и юридическия екип, и особено Джени Афия за нейната неумолима подкрепа през целия процес“, добавя тя.

Най-добрите модни моменти на Меган Маркъл като херцогиня

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти