Турският граф Монте Кристо – един актьор с много лица

Кенан Имирзалъоглу
Снимка: NovaTV

Той изигра ролята на граф Монте Кристо, само че в турски вариант.

Затова и българските зрители продължават да го свързват с ролята му на Езел – несправедливо обвинения мъж, готов на всичко, за да отмъсти на виновните.

В близка роля ще го видим и в най-новия сериал на Нова, който започва от 1 април – "До последен дъх". Тук той отново ще търси възмездие, но този път заради предадената си любов.

В истинския живот на актьора Кенан Имирзалъоглу обаче няма и следа от желание за мъст. Звездата от Турция е категоричен пример за красив, богат и успял мъж.

Той е доказателство и за още една, често срещана тенденция – колко кратък е пътят от модния подиум до малкия екран.

Преди да се захване с актьорството, Кенан се сдобива със световна слава покрай титлата Best Model of The World, която печели през 1997 година. Така той става първият турчин, спечелил първото място в престижния конкурс.

Следва участие в няколко сериала, пет игрални филма и вторият му звезден миг – този път обаче на снимачната площадка, в ролята му на Мехмед в сериала "До последен дъх". Именно това е ролята, която открива пътя му към големия телевизионен успех.

Днес, след още няколко успешни поредици – като "Езел" и "Справедливостта на Кара", Кенан Имирзалъоглу е най-скъпоплатеният актьор в турските сериали, получавайки по 80 хиляди турски лири на епизод.

Извън малкия екран обаче актьорът има и други лица – едно от тях е благотворителността.

Макар да се опитва да го пази в тайна, е ясно, че помага за образованието на деца в семейства с материални затруднения, а така също и за лечението на болни и хора в беда.

Миналата година той дари 20 хиляди лири на едно от местните училища. Освен в добри каузи, актьорът влага големите си хонорари и в недвижимо имущество, най-вече в истанбулския район Джихангир, където живее.

Около 30 милиона турски лири – приблизително на толкова оценяват имотите на Кенан, за когото е интересно, че като дете не бил напускал родното си селце до Анкара до 12-та си година. Заради търговския му нюх в бизнеса с имоти, местните дори са кръстили района на негово име и го наричат Кенангир.

Актьор, модел, бизнесмен и добротворец – към портрета му добавяме още естет и дори йога. Високият 1,97 см. красавец поддържа физическата си форма с тибетски упражнения. Вдъхновен от книгата на Петер Келдер "Тибетски тайни на младостта и жизнеността", всеки ден той отделя по половин час за т.нар. петимата тибетци, или пет конкретни тибетски упражнения.

Другата му страст, появила се сравнително отскоро, са картините. В дома си Кенан вече има десет произведения на големи съвременни турски художници.

Също като в Холивуд обаче, приказката за богатия, известен и красив мъж има своите тъмни страни. Пред Кенан предстоят трудни месеци. Наскоро, срещу него и още 31 известни актьори, режисьори и изпълнители бе повдигнато обвинение за осигуряване и употреба на наркотици.

Процесът започва на 21 май, а ако развоят не бъде в негова полза, актьорът може да бъде осъден на затвор между 6 и 17 години.

Силно се надяваме, че сюжетът на граф Монте Кристо няма да се повтори и в реалния живот

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти