Кралица Елизабет Втора с трогателна реч за Коледа: „Благодаря на младите хора“

кралица Елизабет Втора коледна реч
Снимка: Getty

Кралица Елизабет Втора традиционно поднесе своята коледна реч, насочена към Великобритания и Общността на нациите.

Тазгодишното обръщение на Нейно Величество беше очаквано с особен интерес заради събитията покрай пандемията от коронавирус през 2020, които бяха адресирани и в думите на 94-годишния монарх като „трудни и непредвидими времена“.

„В Обединеното кралство и по света хората се издигнаха с великолепие срещу предизвикателствата на годината и аз съм толкова горда и докосната от този тих, неукротим дух. По-специално на нашите млади хора, благодаря за ролята, която изиграхте“, каза Елизабет Втора.

„За мнозина това време от годината ще бъде оцветено в тъга - някои оплакват загубата на скъпи за тях хора, а други чувстват липсата на приятели и членове на семейството, отдалечени от съображения за безопасност, когато всичко, което наистина искат за Коледа, е просто прегръдка или стискане на ръката“, каза тя.

„Ако сте сред тях, не сте сами, и нека ви уверя, че присъствате в мислите и молитвите ми.“

За телевизионно излъчване на речта британската кралица бе избрала тъмнолилава рокля на Angela Kelly, перлено колие и диамантена брошка във формата на перлена черупка, изработена през 1919 г., отбелязват от HELLO!

На бюрото, зад което седи Елизабет Втора, можем да видим снимка на нейния съпруг – принц Филип, херцог на Единбург.

Речта е записана предварително в Зелената стая за гости в замъка Уиндзор. Обръщението винаги се излъчва по телевизията в 15:00 ч. местно време, като през 2020 г. то служи не само като поздрав към нацията, но и утеха за много британци.

Тази година Коледа е необичайна за кралицата и принц Филип, които празнуваха отделно от своите деца и внуци. Двойката прекара деня в замъка Уиндзор за първи път от повече от 30 години.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти