Шантавата Фийби на 60! Честит рожден ден на Лиса Кудроу от „Приятели“

Лиса Кудроу е американска актриса и продуцент, носителка на награди „Еми“ и „Сателит“, номинирана е за „Златен глобус". Най-известна е с ролята си на шантавата Фиби Бюфе в култовия комедиен сериал „Приятели“. Днес тя навършва 59 години!

Други известни продукции с нейно участие са филмите „Анализирай това“, „Доктор Дулитъл 2“, „Анализирай онова“, „Издънка в синьо“, „Лесна, А?“, „Да разлаем съседите“, сериалите „Луд съм по теб“, „Семейство Симпсън“, „Завръщането“, „Онлайн терапия“ и други.

Припомнете си ТУК най-култовите реплики от сериала "Приятели" >>>

Актрисата е родена на 30 юли 1963 г. в богатия квартал Енсино на град Лос Анджелис, Калифорния. Баща ѝ Лий Кудроу е известен лекар, майка ѝ Недра е туристически агент. Лиса има по-голяма сестра на име Хелън Марла и по-голям брат, неврологът Дейвид Б. Кудроу. Тя е племенница на композитора Харолд Ферберман.

лиса кудроу
Снимка: Getty/Gulliver

Взимала е уроци по китара като дете и е левичарка. През 1979 г. когато е на 16 години тя се подлага на ринопластика, заявявайки че преди е имала крив нос, а новият е „значително по-малък“.

На 27 май 1995 г. Лиса става първата актриса от „Приятели“, която се омъжва. Тя сключва брак с Майкъл Стърн. Лиса и Майкъл имат един син на име Джулиън Мъри, роден на 7 май 1998 г., и живеят близо до Бевърли Хилс, Калифорния. Бременността на Лиса Кудроу е включена в „Приятели“ като нейната героиня Фиби, която ражда тризнаци.

Запознайте се с порасналите деца на актьорите от „Приятели“

Лиса Кудроу говори свободно два езика – английски и френски. Тя дори включва безупречните си умения по френски в епизод от "Приятели" и заедно с Мат Лебланк създават една от най-забавните сцени в историята на сериала.

 

Още за любимия сериал:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти