Гюнтер от „Приятели“ почина на 59-годишна възраст

Джеймс Майкъл Тайлър Гюнтер Приятели
Снимка: Getty

Джеймс Майкъл Тайлър, известен с ролята си на Гюнтер от сериала „Приятели“, е починал в неделя в дома си в Лос Анджелис. Той беше на 59 години.

„Светът го познаваше като Гюнтер... но близките на Майкъл го познаваха като актьор, музикант, защитник на осведомеността за рака и любящ съпруг“, казва семейството му в изявление пред TMZ. „Майкъл обичаше музиката на живо, аплодирайки своите Clemson Tigers, и често се оказваше в забавни и непланирани приключения. Ако си го срещнал веднъж, си намерил приятел за цял живот.“

Актьорът призна по-рано тази година, че е диагностициран с напреднал рак на простатата през 2018 г., който се е разпространил в костите му. Той запазва диагнозата си в тайна в продължение на няколко години, но направи съобщението малко след като се включи чрез видеовръзка по време на специалната среща на „Приятели“.

По-късно той продължи да насърчава осведомеността за рака на простатата, споделяйки опита си с химиотерапията в Instagram и призова последователите си да бъдат прегледани за заболяването.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Friends (@friends)

В ролята си на Гюнтер, съдържателят на кафенето „Сентрал Пърк“, Тайлър се появява в 150 епизода на сериала. Героят му беше постоянно влюбен в Рейчъл, но така и не ѝ разкрива истинските си чувства до финала на шоуто.

„Честно казано, това бяха най-запомнящите се 10 години в живота ми“, каза той по време на събирането. „Всички тези хора бяха фантастични и просто беше удоволствие да работя с тях. Чувствах се много, много специално.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Friends (@friends)

Актьорите от „Приятели“ публикуваха мили кадри със седмия приятел, както го наричат феновете на сериала, за да изкажат съболезнованията си.

„Приятели“ нямаше да е същият без теб. Благодаря ти за смеха, който донесе в шоуто и в целия ни живот. Ще ни липсваш толкова много“, сподели Дженифър Анистън в Instagram заедно с кадри от сериала.

Мат Лебланк също сподели снимка с Джеймс Майкъл Тайлър: „Много се посмяхме, приятелю. Ще липсваш. Почивай в мир, приятелю.“

Мрачната истина за актьорите от сериала "Приятели"

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти