Професия французойка: запознай се с новата си най-добра приятелка от Париж, магнетичната Каролин дьо Мегре

Каролин дьо Мегре
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Тя е класическа съвременна французойка. Висока, леко небрежна и много шик, гардеробът ѝ е колкото семпъл, толкова и изискан. Разбира от живота в столицата и добре запозната с душевността на парижанката. Има чувство за хумор и обича да се самоиронизира, докато не пропуска да се отдава на малките наслади от живота.

Това е достатъчно да заобичаш Каролин дьо Мегре и да си представиш как се разхождате по безбройните парижки улици от сутрешното кафе през обедното вино до пастиса преди вечеря, а после завършвате деня в компанията на някои от нейните изискани приятели.

Каролин дьо Мегре
Снимка: Getty

Да, родената край Париж Каролин изглежда като socialite*, но далеч не е известна само с това, че е известна. Влиятелна, без официално да е инфлуенсър, Каролин е познато име в така нареченото висше общество във френската столица, но дължи това не само на своя добър вкус и младежки дух.

Ражда се през 1975 г. с късмет – баща ѝ е Бертран дьо Мегре, бивш вицепрезидент на Съвета на Париж, а майка ѝ - шампионката по плуване Изабел Понятовски, чийто баща Мишел Понятовски е бивш министър.

Каролин е бакалавър по икономически и социални науки, а по-късно изучава и модерна литература в Сорбоната. Тогава обаче е забелязана от модна агенция и тръгва по нов път. Започва го пред камерата на обичания фотограф Марио Тестино за Glamour, а след това е снимана и от още световноизвестни негови колеги. Като модел Каролин дьо Мегре дефилира за марки като Chanel и Dior през Valentino и Alexander McQueen до Dries Van Noten и Hussein Chalayan. През 2014 г. става рекламно лице на Lancome, чиято муза остава и до днес.

След като се запознава със своя съпруг, музиканта Ярол Пупо, от когото има син на име Антон, тя предприема друго бизнес начинание – собствен музикален лейбъл. Bonus Tracks Records е мястото, където заедно с Пупо се изявява като продуцент на рок музика.

И някак не се съмняваме, че точно това е избрания от нея жанр – подсказва ни го непринуденият ѝ стил с рокендрол полъх от 70-те. Не вярвате? Достатъчно е да хвърлите един поглед върху любимото ѝ кожено яке и дългия бретон, който отива на малцина по същия начин.

Каролин дьо Мегре
Снимка: Getty

За да разкаже повече за съвременния начин на живот на edna жена във френската столица, Каролин Дьо Мегре пише две книги заедно с приятелките си Ан Бере, Одре Диуан и Софи Ма. Удоволствието да четеш „Как да бъдеш парижанка, където и да се намираш“ и „Поостаряла, но помъдряла... но поостаряла“ е също като време, прекарано с най-близките ти момичета.

Дори да не сте осъзнати почитатели на френската култура, техните признания за облеклото, връзките, обноските и забавленията ще ви разсмеят и помогнат да живеете по-уравновесено, независимо от възрастта.

Каролин дьо Мегре
Снимка: Getty

А дотогава ви оставям със снимките от нашата галерия, в която да се вдъхновите от стила на очарователната Каролин дьо Мегре.

*човек, който е добре познат в модното общество, и обича социални дейности и развлечения

Парижанският стил на Каролин дьо Мегре

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти