Завинаги в сърцето ѝ: Присила разкри защо никога не се омъжва повторно след брака с Елвис

Присила Пресли хвърли малко светлина върху това защо никога не се е омъжила повторно след брака си с Елвис Пресли. По време на интервю в казино Саут Пойнт в Лас Вегас във връзка с биографичния филм "Присила", бившата съпруга на Краля на попа потвърди, че умишлено никога повече не се е омъжвала след него - решение, което е взела още когато той е бил жив.

„Просто не мисля, че той би могъл да понесе това“, каза 78-годишната Присила за People.

Двамата се женят през 1967 г. и се развеждат през 1973 г. Елвис умира четири години след края на брака им. 

„Ако трябва да съм честна с вас, никога не съм искала да се омъжа след него. Никога не съм имала желание“, признава тя.

Най-сериозната връзка на Присила след тази с Елвис Пресли беше с писателя и режисьор Марко Гарибалди, с когото бяха повече от две десетилетия. Заедно те имат син на име Навароне Гарибалди, но така и не сключиха брак.

„Никой никога не би могъл да се мери с Елвис“, категорична е Присила.

Присила описа любовната си история с Елвис в книгата "Елвис и аз" през 1985 г. Именно върху тази книга е базиран биографичният филм на режисьорката София Копола, посветен на дамата на сърцето на Краля на рока. 

Пътищата на Присила и Елвис се пресичат за първи път през 1959 г. в Западна Германия, където той бил разпределен като войник от американската армия. Доведеният баща на Присила бил във военновъздушните сили.

Елвис тогава бил на 24 години, а Присила само на 14. Неговият приятел Къри Грант я кани в къщата на Елвис. „Ти си просто бебе“, казва ѝ Елвис, след като научава, че тя е в девети клас.

„Нещо в южняшкото му възпитание го беше научило, че „правилното“ момиче трябва да бъде запазено за брак“, пише Присила. „Аз бях това момиче. В същото време той ме превърна в своя жена. Носех дрехите, прическата и грима по негов внимателен избор."

Връзката на Присила и Елвис е в сърцето на новия филм на София Копола, чиято премиера се състоя в петък. Оказва се, че покойната Лиса Мари, единствената дъщеря на Елвис и Присила, не е била голям фен на сценария на филма "Присила". В имейли до режисьорката, получени от Variety, Лиса Мари казва за сценария: „Баща ми изглежда единствено като хищник и манипулатор. Като негова дъщеря, когато чета това, не виждам баща си в този герой. Когато чета това, не виждам гледната точка на майка ми за баща ми. Чета това и виждам твоята шокиращо отмъстителна и презрителна гледна точка и не разбирам защо?“

Чрез свой представител Копола сподели с Variety отговора си към Лиса Мари, в който пише: „Надявам се, че когато видиш финалната версия на филма, ще се почувстваш по различен начин и ще разбереш, че съм положила големи усилия да почета майка ти, като същевременно представям баща ти по чувствителен и комплексен начин."

Тази размяна на реплики се случва месеци преди Лиса Мари за съжаление да почине на 54-годишна възраст през януари.

Новите Елвис и Присила във Венеция

Що се отнася до Присила, тя смята, че филмът на Копола е добре направен.

 „Хората си мислят за това да живееш с Елвис Пресли „О, колко прекрасно, страхотно е, това е Елвис Пресли“, но аз минах през възходите и паденията с него в много решаващ момент от живота му. Неговите възходи и падения, неговите борби, неговите страхове. Така че когато живееш с някой толкова известен и си преминал през това с него, това е онази част от личния живот, от която е трудно да се откажеш, трудно е да я споделиш. Не искам да издавам твърде много, защото аз самата искам част от това, това е само за мен.” – споделя Присила.

Присила Пресли на Филмовия фестивал във Венеция за премиерата на „Присила“

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти