На 82 години почина актрисата Ракел Уелч

ракел уелч
Снимка: Getty

Вчера на 82-годишна възраст почина актрисата Ракел Уелч, която стана известна като секс символ през 60-те години.

Синът на Уелч, Деймън, потвърди, че тя е починала в сряда в дома си в Лос Анджелис след кратко боледуване.

raquel welch
Снимка: Getty

„Тя си отиде без страдание“, каза той. „Много се гордея с това, което тя допринесе за обществото чрез кариерата си и всичко останало. Най-много се гордея с нейните турнета в САЩ с Боб Хоуп в края на 60-те и началото на 70-те години. Пропуснахме Коледа с нея три пъти, докато тя правеше това. Тя каза, че това е било най-трудното нещо.“

Нейната кариера в киното продължава повече от 50 години, като Уелч участва в над 30 филма и 50 телевизионни сериала.

Кариерата на Уелч започва през 60-те години с участия в телевизионни предавания като „The Virginian“, „McHale's Navy“ и „Bewitched“. Това проправи пътя ѝ за по-големи роли във „Фантастично пътешествие“ и „Един милион години пр.н.е.“, благодарение на които Ракел се превръща в секс символ.

Кариерата ѝ става още по-успешна през 70-те години, като ролята в „Тримата мускетари“ от 1973 г. ѝ носи Златен глобус през 1974 г. за най-добра актриса във филмова комедия или мюзикъл.

Последната ѝ роля във филм беше през 2017 г. в комедията „Как да бъдеш латино любовник“. А през 1975 г. прави запомнящо се музикално изпълнение на песента "I'm a Woman" заедно с Шер в „Шоуто на Шер“.

Зад звездния блясък Ракел е една трудолюбива самотна майка, чиято кариера на секс бомба ѝ помага да отгледа своите деца, след като се разделя с първия си съпруг през 1964 г. Тя е майка на две деца – сина Деймън Уелч и дъщерята Тани Уелч.

Рожденото ѝ име е Джо-Ракел Техада. Актрисата е от Чикаго, Илинойс, като баща ѝ е боливиец, а майка ѝ – американка.

„Ракел Уелч беше легенда на екрана по времето, когато латиноамериканците рядко получаваха работа в Холивуд (освен ако не беше стереотип)“, каза филмовият критик и редактор на Entertainment Weekly Йоланда Мачадо. В началото на кариерата си обаче на Ракел се налага да не афишира произхода си.

„На 7-годишна възраст знаех, че искам да стана актриса“, каза Уелч пред People през 2010 г. по случай своя 70-годишен юбилей. „Родителите ми ме записаха в театрална програма. Така човек може да избяга от болката на реалния живот. Винаги съм имала богата фантазия.“, спомни си актрисата тогава и добави: „Имах страхотен живот!“

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти