Мария Бакалова специално за Edna: Когато животът ти е „Вълшебно влакче на ужасите“

Мария Бакалова Дийн и Дан Кийтън Валери Григоров
Снимка: PR архив

Деница Димитрова

Италианската модна къща DSquared2 отбеляза 5 години присъствие в България. По този повод създателите на марката – дизайнерите Дийн и Дан Кейтън пристигнаха за първи път у нас и отпразнуваха годишнината на бутика в столицата в компанията на знаменитости като Лили Иванова, Димитър Бербатов, Михаела Маринова, Дара Екимова и др. 

Те бяха и първите облечени в новата колекция на Dsquared2 за сезон есен-зима 2023, която бе представена ексклузивно на събитието. Стилните им визии затвърдиха репутацията на марката като източник на новаторски подход и смели решения

Мария Бакалова Дийн и Дан Кийтън Валери Григоров
Снимка: PR архив

Братята близнаци Дийн и Дан Кийтън, родом от Канада, постигат световен успех със своята марка, основата през 1995 г., след сътрудничеството си с Мадона и Бритни Спиърс, за които създават емблематични сценични облекла. Dsquared2 привлича интереса и на известни личности като Бела Хадид, Бионсе, Кристиано Роналдо, Кристина Агилера, Джъстин Бийбър и други.

В празничната вечер на „Солунска“ 11 от Edna успяхме да си откраднем 5 минути с Мария Бакалова, която също беше сред гостите. Първата българска актриса, номинирана за „Оскар“, „Златен глобус“ и БАФТА, от няколко години преоткрива нова територия за стила си – червения килим, но какъв е нейният личен вкус към модата и за какво се вълнува в момента – четете в следващите редове.


Как би описала своя личен стил? В какви дрехи се чувстваш най-уверена в ежедневието и по червения килим?

М.Б.: Точно такива въпроси са ми интересни, защото модата е изкуство – на това ме научи моята стилистка Джесика Пастър. Автентичният ми стил е много по-дързък, като с Джесика през последните две-три години се опитваме да го омекотим. Но DSQUARED2 е една от марките, които чувствам близка до сърцето си, защото при нея едновременно хем е елегантно, хем е стилно, хем е изчанчено до някаква степен, лудо, провокативно – и модерно, младежко.

Звездният рожден ден на DSQUARED2 в България

А стилът ми зависи от повода и премиерата. Обичаме да експериментираме: в случай че филмът е по-романтичен, да отидем в обратната посока с нещо в по-мъжкарски стил. А пък ако е обратното, да дадем нотка женственост.

Имаш ли си свои лични модни икони, от които обикновено се вдъхновяваш?

Отново зависи от случая – миналата година по това време точно искахме да извлечем усещане от 90-те в стил Мадона. Има други хора, които са супер въздействащи и вдъхновяващи, по-скоро зависи от случая и се доверявам на Джесика – това си е нейната страст и аз просто ѝ вярвам.

Мария Бакалова в секси черна рокля за прожекция на „Убийствена игра“

През последните няколко години си работила с много и забележителни личности – с кои от тях ти е било най-приятно да си партнираш и имаш най-ценни спомени?

Не мога да отговоря еднозначно - късметлийка съм в това отношение, че срещнах страхотни професионалисти и много добри хора, което е най-голямото удоволствие на света, защото така работата става хоби. Някои са на невероятна световна висота, други са изгряващи артисти като Махала Хeрълд, Аманда Стенбърг, Рейчъл Сенът – те са момичета на моя възраст, с които направихме един филм за A24 („Убийствена игра“), или други като Педро Паскал, Джейн Батиста, Зоуи Салданя, Крис Прат – всички тях искрено ги обожавам.

Дейвид Духовни е великолепен актьор! Няма да забравя момента, в който се срещнахме, и му казах: „Толкова много въпроси имам да ти задам за „Досиетата Х“!“

Имала съм прекрасни моменти и се надявам, че още по-прекрасни предстоят – само да свърши стачката (на сценаристите).

Приета в семейството на Marvel: Мария Бакалова гостува на Comic-Con в Сан Диего

За кои от предстоящите си проекти се вълнуваш най-много?

За първите три, които започвам да снимам, още не мога да коментирам. Следващите, за 2024, са обявени – с Кони Нилсен и Жан Рено, страхотни актьори. Развълнувана съм, различни са – има комедийни, драматични, фантастични.

Ако животът ти до тук беше филм, как щеше да се казва и кой би искала да го режисира?

Най-любимият ми режисьор завинаги ще си остане Ларс фон Триер, обаче не съм сигурна, че бих искала да бъде той – не мога да кажа, че е отива в крайностите, но е някакси много депресивно – а ла „Танцьорка в мрака“ или „Порейки вълните“.

По-скоро бих се доверила на Тайка Уайтити да режисира, защото той винаги си играе между комедия и драма. А как би се казвал… „Вълшебно влакче на ужасите“…

Мария Бакалова събра погледите на премиерата на „Пазителите на Галактиката“ в Холивуд

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти