„Обичай първо себе си и всичко ще се нареди“: вдъхновяващата философия за живота на Люсил Бол

люсил бол
Снимка: Getty

На днешната дата през 1989 г. на 78-годишна възраст си отива една истинска комедийна легенда на Холивуд, Люсил Бол.

В историята на киното тя е запомнена благодарение на емблематичната си роля на забавната и често създаваща проблеми Луси Рикардо от сериала от 50-те години „Обичам Луси“.

Там тя си партнира със своя съпруг Деси Арнас. След като бракът им се разпада, Люсил се заема с други успешни комедийни сериали през 60-те и 70-те години.

Брюнетка по рождение, Люсил превръща огненочервената си коса в своя запазена марка също толкова, колкото комедийния си талант и заразителния смях от екрана.

Дори и да не сте попадали на сцени от телевизионното шоу на Бол, нейната роля в шоубизнеса е по-голяма от това да бъде една от първите наистина забавни актриси в телевизията. Тя става пионер за жените във време, когато мъжете не само доминират, но и диктуват правилата в индустрията.

люсил бол
Снимка: Getty

Люсил започва кариерата си като модел и певица, като в началото е смятана за треторазрядна актриса без особена перспектива за развитие. След като се снима в много филми без особен успех, съпругът ѝ Деси Арнас я насърчава да се пробва в телевизията. Така, когато по-късно привлича интереса на CBS, Люсил успява да ги убеди той да бъде нейният екранен партньор.

Основавайки телевизионната продуцентска компания Desilu Productions, Бол става първата жена, която ръководи собствено холивудско студио. Освен това тя е половинка в първата междурасова двойка, представяна някога по телевизията, както и си извоюва да бъде първата бременна актриса, която играе бременна жена по телевизията.

В крайна сметка Люсил се превръща в една от най-обичаните и влиятелни фигури в Холивуд, а също така и една от звездите с най-дългогодишна кариера, носител на 4 награди Еми и на други престижни отличия във филмовата индустрия.

люсил бол
Снимка: Getty

С такъв впечатляващ списък от постижения, не е изненада, че Люсил е притежавала остър ум, смелост и мъдрост.

Своята простичка философия за живота тя ни е завещала чрез някои свои вдъхновяващи цитати и късчета мъдрост, които всички можем да използваме, за да ни заредят с оптимизъм и увереност. В галерията събрахме 10 от тях:

Вдъхновяващите цитати на Люсил Бол

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти