„Ти си причината за моето съществуване“: любовното писмо на Джони Кеш до Джун Картър

Джони Кеш Джун Картър
Снимка: Getty

Габриела Сахатчиева

Макар че е известен преди всичко като емблематична фигура на кънтри музиката, някои от песните му навлизат и в други стилове като рокабили, рокендрол, блус, фолк и госпъл.

Джони Кеш е известен със своя специфичен плътен глас, с характерния ритмичен звук на своята поддържаща група „Тенеси Трий“ и със своето тъмно облекло, на което дължи прозвището си „Човекът в черно“.

Джони Кеш Джун Картър
Снимка: Getty

Голяма част от песните на Джони Кеш, особено тези от края на неговата кариера, отразяват темите за скръбта, моралните изпитания и изкуплението. Някои от най-популярните му песни са “I Walk the Line”, “Folsom Prison Blues”, “Ring of Fire”, “Get Rhythm” и “Man in Black”. Автор е и на хумористични песни като “One Piece at a Time” и “A Boy Named Sue”, както и на “Jackson”, дует с бъдещата му съпруга Джун Картър.

Най-милите моменти и цитати на Джони Кеш и Джун Картър >>>

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Johnny Cash (@johnnycash) on

Любовната им история е истински вдъхновяваща. Когато се запознават, и двамата са семейни и имат деца, но привличането помежду им е очевидно за всички. От няколко години Джун Картър и групата ѝ Carter Family се изявяват на една сцена с Джони Кеш, когато през 1968 г. той ѝ предлага брак по време на концерта им в Онтарио, Канада.

Джони Кеш Джун Картър
Снимка: Getty

Двамата сключват брак на 1 март във Франклин, Кентъки и имат един син – Джон Картър Кеш, който също е музикант, автор на песни и продуцент. Двамата остават женени до смъртта си през 2003: Джун умира на 15 май от усложнения след сърдечна операция, а Кеш – на 12 септември от диабет, само 4 месеца след смъртта на своята любима.

Джони Кеш Джун Картър
Снимка: Getty

Любовната история между Джони и Джун беше описана във филма „Да преминеш границата“ (“Walk the line”) през 2005 г., а в техните роли се превъплътиха Хоакин Финикс и Рийз Уидърспуун. Филмът беше номиниран за пет награди „Оскар“, а Рийз Уидърспуун беше отличена със статуетка за главна женска роля.

Рийз Уидърспуун Хоакин Финикс Да преминеш границата Джони Кеш Джун Картър
Снимка: IMDb

През 2015 г. писмото, което Джони Кеш пише на Джун по случай нейния 65-и рожден ден на 23 юни 1994, е обявено за най-романтичното писмо на всички времена, като дори изпреварва в класацията Джон Кийтс, Хемингуей, холивудската двойка Ричърд Бъртън и Елизабет Тейлър, Наполеон Бонапарт и Жозефин.

Най-милите моменти и цитати на Джони Кеш и Джун Картър >>>

Джони Кеш Джун Картър
Снимка: Getty

Днес споделяме с вас романтичните думи, които Кеш посвещава на любовта на своя живот:

„Честит рожден ден, принцесо,

Ние остаряхме и вече свикнахме един с друг. Мислим по еднакъв начин. Четем си взаимно мислите. Знаем какво иска другият, без дори да се питаме. Някой път се дразним взаимно. Може би понякога се приемаме за даденост.

Но от време на време, както днес, аз се замислям върху това и осъзнавам колко щастлив съм да споделя живота си с най-великата жена, която съм срещал. Ти все още ме изумяваш и вдъхновяваш. Ти ме правиш по-добър човек. Ти си обектът на моите желания, причина номер едно за моето съществуване. Обичам те толкова много.

Честит рожден ден, принцесо.

Джон“

Още за четене:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти