Скритата любов, която разцъфва в нещо красиво: историята на Селин Дион и Рене Анжелил

Едва ли Селин Дион е предполагала, че ще срещне любовта на живота си, когато е само на 12 години, но се случва именно това. Едва на 12 тя се запознава с композитора и музикален продуцент Рене Анжелил, който става неин продуцент, след като родителите ѝ се свързват с него и той се влюбва в гласа на малката певица.

Те започват да работят заедно през 1980 година, а Селин споделя, че е започнала да усеща по-различни чувства към него, когато е на 17. Двамата постепенно се влюбват и стават двойка, когато певицата е 19-годишна, а по това време Рене е на 45 години.

Двамата крият връзката си в продължение на 5 години и междувременно дори се сгодяват, но Анжелил не желае да разгласява новината, защото се бои от реакцията, която голямата им възрастова разлика може да създаде в публичното пространство. Селин обаче не иска да крие повече любовта си и двамата обявяват, че са двойка през 1994 година.

Селин споделя в свое интервю през 2013 година, че в началото майка ѝ е била против любовта им и е направила всичко възможно, за да ги раздели. "Тя ми казваше, че този мъж се е женил два пъти и не е успял да запази нито един брак. Казваше ми, че е голям за мен, има три деца и не е принцът, който заслужава малкото ѝ момиченце."

Е, в крайна сметка цялото семейство на Селин се влюбва в Рене и вижда тяхното щастие. Дори майка ѝ отстъпва и приема любовта им.

Двамата сключват брак на 17-ти декември 1994 година в базиликата Нотр-Дам, а събитието е повече от бляскаво. Сватбата дори се предава по канадската телевизия, а Селин носи изумителна рокля, чиято направа е отнела около 1000 часа. Булката е имала на главата си и тиара, която е тежала цели 9 килограма.

Двамата се нанасят да живеят в луксозно имение, оценено на 72 милиона долара, притежаващо 3 басейна, голф игрище и собствен аквапарк.

Съпругът на Селин е и главният виновник тя да изпее абсолютния си хит от саундтрака на "Титаник", който покори всички класации и донесе най-голямата слава на певицата. Първоначално тя не е била впечатлена от песента и не е искала да я изпее, но се съгласява да направи демо запис с помощта на Рене.

10 емблематични визии на Селин Дион

Той пък тайно изпраща записа на продуцентите на филма, те го одобряват и така песента "My heart will go on" става вечен световен хит.

През всичките години двамата се опитват да имат деца, но така и не успяват по естествен път. Селин ражда първото им дете чрез процедура ин-витро, а през 2010 по същия начин на бял свят се появяват и двете им момчета.

Селин Дион Рене Анжелил
Снимка: Getty

Бракът на двамата никога не е бил лек. През 1999 Рене се разболява от рак на гърлото, но успешно преборва болестта. За нещастие ракът се завръща години по-късно и през 2014 година Селин отменя всички свои концерти и участия, за да се грижи за Рене и да бъде до него. Певицата споделя, че сама го е хранила по три пъти на ден и е стояла неотлъчно до него в тежката битка, която продуцентът загуби в началото на 2016 година.

Тя споделя, че бракът им е бил едно голямо предизвикателство и са имали своите проблеми, защото винаги са били не само съпрузи, но и бизнес партньори. "Но в крайна сметка любовта е най-важното нещо. Двамата се учехме заедно на това, той ме научи как да обичам и да общувам правилно с човека до мен", споделя в свое интервю звездата.

Селин Дион Рене Анжелил
Снимка: Getty

Още за четене:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти