Любов, по-силна от времето и разстоянието: невероятната история на Шон Конъри и Мишелин Рокбрюн

Шон Конъри Мишелин Рокбрюн
Снимка: Getty

Габриела Сахатчиева

В свят, в който бракът вече не е толкова на почит, както преди, да видиш двойка, която е заедно от 50 години и все още се обича и вярва един в друг, е равносилно на истинско чудо. Такъв е случаят с Шон Конъри и Мишелин Рокбрюн Конъри, известни още като г-н и г-жа Бонд. Двамата са се сблъскали с много трудности и тяхната история не е съвсем като сценарий на филм, но е истинска и вдъхновяваща.

Шотландският актьор се жени за художничката от френско-марокански произход през 1975 г. и остава с нея до смъртта си на 31 октомври 2020. Бракът им оцелява дори след аферата, която Конъри има с певицата Линси де Пол в края на 80-те.

Шон и Мишелин се срещат за първи път през 1970 г. в Мароко. Тяхната история започва на вечеря по време на голф турнир. Веднага усещат връзката помежду си, а по това време и двамата са разведени.

Мишелин вече има един развод зад гърба си, докато Шон по това време е в процес на прекратяване на първия си брак с австралийската актриса Даян Силенто. В нощта, в която се срещат, тя го сънува: „Сънувах, че виждам този мъж. Бях в обятията му. И си помислих – най-после спокойствие!“ В този миг Мишелин разбира, че Шон е специален и се връща на турнира на другата сутрин. А той, разбира се, е там и я очаква.

През 2011 г. Мипелин разказва в интервю за “The Sun”, че в онази нощ не е знаела, че той е известен актьор. Първо е забелязала „фината физика“ на Шон, но не е знаела кой е той и с какво се занимава.

Но тяхната история е много различна от приказките и в този момент те все още са доста далеч от „и заживели дълго и щастливо“. Първата пречка, която се изправя пред чувствата им, е, че живеят на различни места. „В ранните дни ни беше трудно да се виждаме. Тя все още живееше в Северна Африка с децата си,“ разказва след това Шон.

Езиковата бариера не представлява проблем за тях в този момент, въпреки че той не владее френски, а тя едва говори английски. Но любовта побеждава всичко и те се научават да общуват по свой начин, най-вече с езика на тялото. По това време се виждат много рядко, тъй като тя живее в Северна Африка, а актьорът в Холивуд, но това не им попречва поне да опитат да бъдат заедно.

Любовта им оцелява на разстоянието и времето и в крайна сметка Шон и Мишелин започват съвместния си живот на Бахамите. Разказвайки за силата на чувствата им, Конъри споделя за съпругата си: „Мишелин е невероятна жена. Тя е любовта на живота ми.“

През целия си съвместен живот двамата не спират да споделят едни и същи страсти в живота. Голфът е голяма част от тяхната история, тъй като се запознават на турнир, и продължава да бъде тяхно общо хоби през всички тези години. До последните им дни заедно Шон и Мишелин са известни с невероятната любов, която споделят помежду си половин век, както и с факта, че често излизат заедно на срещи, доказвайки, че пламъкът е все още жив. И двамата често заявяват с гордост в интервюта, че са открили истинската любов и се чувстват истински късметлии – нещо, с което не могат да се похвалят много хора.

Шон Конъри почина на 90-годишна възраст, заобиколен от семейството си в Насау на Бахамите, където е домът му. След смъртта на актьора, 91-годишната Мишелин разкри, че той е страдал от деменция, но си е отишъл мирно: „Отиде си, докато спи и беше много спокоен. Бях с него през цялото време. Просто изгасна. Това искаше самият той. Страдаше от деменция и тя имаше много лоши ефекти.“

15 любовни истории от Холивуд, които ни разчувстваха

Още за четене:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти