Вечната красота на българската сцена: честит рожден ден на Катя от „Ритон“

Днес Edna вдъхновяваща дама и повелителка на музикалния вкус от десетилетия празнува своя рожден ден.

През годините на успешна кариера и живот под светлината на прожекторите Катя, която освен да пее, умее да свири и на пиано, е пример за вечната женска красота. Нейното магнетично присъствие до Здравко е все така силно на сцената, а голямата ѝ усмивка, нестихващата енергия и страхотният стил я правят истинско вдъхновение за много от нас. 

Катя е родена на 18 март 1958 г. Завършва Естрадния отдел на Музикалната академия през 1977 г. Докато следва, се запознава с бъдещия си съпруг и дуетна половинка Здравко Желязков.

В периода 1977 – 1979 г. двамата пеят под името „Студио 2“. През 1978 г. сключват граждански брак.

► Вижте най-интересните моменти от живота на Катя и Здравко от "Ритон" в галерията >> тук.

Първите песни за „Ритон“ пише Любен Цветков, който е ръководител на студентската група „Тонус“, в която дебютират. В следващите години Катя и Здравко изпълняват редица незабравими шлагери и участват в концертни и телевизионни програми в Русия, ГДР, Румъния, Чехословакия, Унгария, Югославия, Сирия, Кипър, Гърция. Гордеят се още с награди на най-престижните музикални конкурси в България.

През годините дует „Ритон“ владее сърцата на българската публика с вечни хитове като „Джалма“, „Как си, амиго“, „Някога, но не сега“, „Елате ни на гости“ и много други.

По случай 66-ия рожден ден на Катя дует "Ритон" днес ще зарадва своите почитатели със специалния концерт "Елате ни на гости - на рожден ден" в Зала 1 на НДК.

За спектакъла двамата Катя и Здравко подготвят нови аранжименти на свои емблематични песни, а и ще изпълнят такива, които не са звучали на сцената на НДК досега. Това споделиха двамата в предаването "На кафе" преди повече от месец.

Във видеото горе вижте какво още разказаха Катя и Здравко през януари в студиото на "На кафе" и кои са забавните спомени от шеметната им кариера, за които си спомнят с усмивка и до днес. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти