Мадона преди и сега: Как остаря Кралицата на попа през годините

Откакто издаде дебютния си албум през 1983 г., Мадона рядко е била далеч от общественото внимание – и тя никога не е спирала да дава на феновете завладяващи поп хитове.

Родена в Бей Сити, Мичиган, през 1958 г., Мадона - чието пълно име е Мадона Луиз Чиконе - започва да танцува като дете, след като убеждава баща си да я остави да учи балет вместо пиано. След като завършва гимназия през 1976 г., тя посещава университета в Мичиган със стипендия за танци, но отпада две години по-късно и се премества в Ню Йорк.

Мадона продължава да учи танци в Голямата ябълка, но също така започва да прави музика и до 1981 г. има дебютния си сингъл „Everybody“, готов за издаване. „Първо исках да си изкарвам прехраната. Бях уморена да бъда разорена“, спомня си тя пред The New York Times през 2019 г., отразявайки тези ранни години. „Но на второ място, всичко, което исках, беше песен, която да бъде пусната по радиото. Това е всичко, за което се молех. Една песен.”

►"Флиртуваше с всички": бивш приятел на Мадона сподели нейни непоказвани снимки от 70-те

За тази мечта може да се каже, че е повече от сбъдната. От 2023 г. Мадона е най-продаваната соло изпълнителка на всички времена и е изравнена с Барбра Стрейзънд за повечето мултиплатинени албуми на соло изпълнителка. „Имам нещо ново за казване всеки път, когато правя запис“, казва Кралицата на попа пред Entertainment Weekly през 2016 г. „Аз не съм момиче от типа „най-големите хитове“. Може да се каже, че е преоткриване, но истинският артист непрекъснато се променя и развива, защото изкуството непрекъснато се променя и развива. Искам да кажа, че Пикасо не е рисувал едни и същи картини отново и отново."

Заедно с промяната в музикалния ѝ стил и шоуто, което изнася на сцената, се промени и външният вид на Мадона. Днес тя е на 65 години и визията ѝ се различава от тази на изкусителната блондинка с конусовиден сутиен от 90-те години на миналия век. Въпреки това, независимо от възрастта си, тя продължава да бъде все така провокативна, за което често си навлича и критики.

►Зрители нападнаха Мадона за външния ѝ вид на Грамитата. Ето какво има да им каже тя

Заслужава ли обаче една жена на каквато ѝ да е възраст да получава нападки относно външния вид, който е избрала да има? Струва си да помислим върху това. Ето защо днес сме ви приготвили едно пътешествие през годините, което ще ни покаже как се промени Кралицата на попа:

Как остаря Мадона през годините

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете също:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти