Кралски експерт: Хари и Уилям всъщност не си говорят от 20 години

Въпреки съобщенията, че Хари иска отново да се сближи с кралското семейство, няма признаци, че Уилям позволява това да се случи – не и в близко бъдеще. Дистанцията между двамата е още по-тъжна, като се има предвид колко близки са били някога принцовете, обединени в несгодите си.

Както посочва кралският биограф Робърт Лейси обаче, ако сега има пропаст между братята, това не е първият път, когато Уилям и Хари се карат. 

Тайното споразумение между Хари и Уилям за децата в кралското семейство

Пукнатините в отношенията им са били видими много по-рано, всъщност още през 2002 г. Това е годината, в която беше открито, че Хари е пушил канабис - сензация във Великобритания, която генерира лавина от изобличаващи заглавия.

►Реакциите на кралското семейство към книгата на принц Хари: Уилям е „съсипан“ и „бесен“, мемоарите са „дълбоко разстройващи“ за Чарлз

Истинското унижение за Хари започна три години по-късно, когато той беше заснет облечен в нацистка униформа на парти, организирано в дома на носителя на златен олимпийски медал Ричард Мийд. На фона на фурора Хари поднесе публично извинение.

уилям кейт хари
Снимка: Getty

Но как стана така, пита Лейси, че Хари пое цялата вина за подобни инциденти, докато по-големият му брат излезе напълно чист.

Меган Маркъл не била първоначалният фактор в решението на принц Хари да се отдалечи от семейството си, пише авторът в своя бестселър „Битката на братята“.

През януари 2005 г., след фиаското с костюмите, принц Хари преоценил отношенията с по-големия си брат.

„Това накара Хари да се почувства отчужден. Приятелите му си спомнят, че не си е говорил с Уилям и е имало доста сериозен разрив между братята по онова време – какъвто беше след „Срама с наркотиците“ от 2002 г., когато Хари за първи път започна да осъзнава цената на това да играе функционална изкупителна жертва", пише авторът.

►"Момчета, не превръщайте живота ми в мъчение" - трогателната молба на крал Чарлз към Хари и Уилям

принц Хари принц Уилям
Снимка: Getty

Лейси разкрива, че Хари и приятелят му Гай Пели поели вината за „дивите лудории“ в кръчмата Rattlebone, „когато истинският лидер на Rattlebone беше Уилям“.

Писателката и журналистка Кейти Никъл си спомня как един кралски помощник ѝ казва, че за първи път връзката им наистина страдала и те почти не си говорели. "Хари се възмути от факта, че Уилям се измъкна толкова леко", казва тя.

Лейси заключава, че: „Функцията на по-големия брат беше да бъде съвършен, независимо дали наистина беше или не, а функцията на по-младия беше да накара останалите да се смеем, да се оплакваме или да изпитваме неодобрение".

Разлики между връзката на Кейт и Уилям и тази на Меган и Хари

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти