Принц Хари описва физическо нападение от брат си принц Уилям, включващо обиди, „ожулвания и натъртвания“

В предварително разпространен откъс от автобиографията „Резерва“ принц Хари описва физическа атака от брат си принц Уилям.

Според херцога на Съсекс конфронтацията се е случила в дома му в Лондон през 2019 г., когато той и престолонаследникът влизат в спор за съпругата на принц Хари, Меган Маркъл.

Според откъса от мемоарите, публикуван в The GuardianУилям е нарекъл Меган „трудна“, „груба“ и „сурова“. Тези думи принц Хари нарече „папагалско повтаряне на разказа в пресата“, свързан със съпругата му.

Започналият разговор бързо прераства в шумен спор – ситуация, подобна на тази, която Хари обсъжда и в сериала на Netflix „Хари и Меган“. Припомнете си тук ► Хари разказва за „ужасяваща“ семейна среща с Уилям, Чарлз, Елизабет и момента, който преобръща отношенията с брат му

Според описаното в книгата братята си разменят обиди, а когато Уилям пристъпва към по-малкия си брат, Хари решава да отиде до кухнята. След като бива последван там от Уилям, Хари твърди, че се опитал да успокои брат си, предлагайки му чаша вода.

По думите на Хари кавгата е довела до видимо нараняване на гърба му. Смята се, че това е един от многото разгорещени моменти между братята, описани подробно в предстоящата автобиография.

„Уили, не мога да говоря с теб, когато си такъв“, пише Хари в мемоарите си. Откъсът продължава:

„Той остави водата, нарече ме по друг начин, след което се нахвърли върху мен. Всичко се случи толкова бързо. Страшно бързо. Той ме хвана за яката, разкъса огърлицата ми и ме събори на пода. Озовах се върху купата на кучето, която се спука под гърба ми, парчетата се врязаха в мен. Лежах там за момент, замаян, след това се изправих и му казах да се маха.“ 

Хари твърди, че Уилям го е призовал да отвърне на удара, като се позовава на спорове, които са имали като по-малки. В книгата си херцогът на Съсекс казва, че е отказал да го направи, което кара по-големият му брат да си тръгне. По-късно Уилям се връща „с разкаян вид и се извини“, пише Хари.

В откъси от мемоарите се споменява, че Уилям призовава Хари да не споделя на Меган за конфликта. Макар и да не казва веднага на съпругата си, той признава, че се е обадил на своя терапевт.

„Ожулванията и натъртванията“ скоро биват забелязани от Меган, което принуждава Хари да ѝ признае за нападението. „Не беше толкова изненадана, не беше толкова ядосана“, пише той за херцогинята на Съсекс, която обаче по думите му била „ужасно тъжна“. 

Принц Уилям и Хари отново заедно на погребението на кралицата

Преди премиерата на „Резерва“ принц Хари е записал две интервюта, които ще бъдат излъчени тази неделя – едно за британската телевизия ITV и друго - за предаването “60 Minutes” по американския канал CBS.

Вижте в галерията тук какво знаем досега за мемоарите на Хари:

Какво да очакваме от автобиографията на принц Хари „Резервен“

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти