Дженифър Анистън коментира „обидния“ хумор в „Приятели“

Сериалът „Приятели“ е феномен в историята на телевизията и шоубизнеса като цяло. Първият сезон стартира през 1994 г., а интересът към него през следващите 10 години, в които се снима, става все по-голям и превръща шестимата главни актьори в милионери и световни звезди.

В крайна сметка днес шоуто не само е емблема на едно десетилетие от телевизионната история. То стана част от поп културата, а няколко поколения израснаха с шегите и обичаните герои от екрана.

дженифър анистън приятели
Снимка: Getty

И докато сериалът остава доста популярен и намира път и към по-младите хора, които дори не са били родени през 1994 г., мнозина започнаха да се питат как остаряха някои шеги и сюжетни линии в сериала.

В днешно време някои въпроси се приемат и обсъждат по различен начин в обществото. Начин, който се разминава с този, по който те се разглеждаха в „Приятели“.

Давайки си сметка, че днес много зрители намират някои от епизодите на „Приятели“ за „обидни“, Дженифър Анистън обясни, чеднешната чувствителност“ по някои въпроси не е съществува в годините, когато е създаден сериалът.

Наскоро тя се включи в полемиката около някои сцени от „Приятели“, като отбеляза, че комедията се е променила с времето.

дженифър анистън приятели
Снимка: Getty

54-годишната актриса обясни, че заради тази промяна днес много зрители реагират на епизодите на сериала по различен начин от реакциите при първите излъчвания от 1994 до 2004 г.

„Има цяло поколение хора, деца, които сега се връщат към епизодите на „Приятели“ и ги намират за обидни“, каза Дженифър пред AFP. „Имаше неща, които изобщо не са били умишлени, а някои други… добре, трябваше да ги обмислим, но не мисля, че имаше такава чувствителност като сега.“

Задълбочавайки се по темата, Дженифър каза, че комедията се е развила по начин, който поставя артистите в трудна позиция.

дженифър анистън приятели
Снимка: Getty

„Сега е малко трудно, защото трябва да бъдем много внимателни, което е наистина трудно за комиците, защото красотата на комедията е, че се подиграваме на себе си, подиграваме се на живота“, обясни Дженифър.

„[В миналото] можеше да се шегуваш с някой фанатик и да се смееш – това беше забавно. А сега не ни е позволено да правим това.“

„Всеки има нужда от смешното! Светът има нужда от хумор! Не можем да се взимаме твърде насериозно. Особено в Съединените щати. Всички са твърде разделени.“

дженифър анистън приятели
Снимка: Getty

Дженифър не е първият член на екипа на „Приятели“, който преосмисля някои избори, направени от екипа на „Приятели“.

През август миналата година Лиса Кудроу обясни, че създателите на сериала Марта Кауфман и Дейвид Крейн може да не са могли да създадат по-разнообразни сюжетни линии просто защото са изхождали от своя личен житейски опит.

„Това беше шоу, създадено от двама души, които са учили в Брандейс и пишеха за живота си след колежа.“, обясни тя, пояснявайки, че човек пише за това, което познава и е преживял.

Актрисата Катлийн Търнър, която изигра транссексуалния баща на Чандлър Бинг в сериала, отбеляза през януари, че днес вероятно не би приела тази роля.

катлийн търнър приятели
Снимка: Getty

„Не е ставало въпрос за избор на транс човек или драг кралица за ролята... никога не е било обмисляно така. Никога не ми е минавало през ума, че вземам ролята от някого.“, обясни Катлийн пред The Guardian, намеквайки, че подобна роля би трябвало да отиде при транссексуален актьор.

През юли миналата година една от създателите на „Приятели“, Марта Кауфман, изрази съжаление заради начина, по който шоуто е представило героя на Катлийн Търнър, Хелена, който е баща на Чандлър, решил впоследствие да смени пола си.

дженифър анистън приятели
Снимка: Getty
.

„Продължавахме да наричаме [Хелена] „бащата на Чандлър“, въпреки че бащата на Чандлър беше транс“, каза Марта тогава пред The Conversation на BBC World Service. „Тогава все още не разбирах как се ползват местоименията в тези случаи, така че не наричахме този герой „тя“. Това беше грешка.“

Историята на Хелена не е единствената част от сценария, за която Марта съжалява. През юни тя отговори на критиците, които твърдят, че в сериала липсва разнообразие, тъй като и шестимата главни герои са бели.

„Признаването и приемането на вина не е лесно. Болезнено е да се погледнеш в огледалото. Смущавам се, че не постъпих по-добре преди 25 години“, каза Кауфман пред The Los Angeles Times, уточнявайки, че вече се старае да работи много повече с цветнокожи актьори и сценаристи. 

А ако се чудите кои точно са сюжетните линии и решенията на екипа на "Приятели", които днес се приемат за обидни и неуместни, в галерията обобщихме критиките, които сериалът е получавал през годините.

Дали обществото вече е твърде чувствително и му липсва чувство за хумор, или в някои обвинения има основание, преценете сами:

8 сюжетни линии в „Приятели“, които не биха съществували днес

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти