Дженифър Анистън разкри любимия си здравословен навик и защо не се стреми да изглежда на 20

Дженифър Анистън, която навърши 54 през февруари, от години е символ на неувяхващата красота и жизненост в Холивуд. Известно е, че тя дължи безупречния си външен вид не просто на щедростта на гените и природата, но и на редовни тренировки, хранителен режим и, не на последно място, придържане към здравословни навици.

Своята отдаденост към грижата за здравето Дженифър Анистън разкри, че дължи на покойните си родители, Нанси Доу и Джон Анистън.

Прочетете още >>> Да простиш на майка си за комплексите, които ти е създала: Дженифър Анистън и пътят ѝ към щастието

В началото на месеца тя призна през USA Today, че родителите ѝ са имали някои нездравословни навици и това я накарало да се замисли за своя начин на живот.

„Бог да благослови родителите ми, които вече не са с нас, но те не бяха за пример, що се отнася го грижата за здравето“, каза тя пред изданието. „Баща ми все пак живя до 89 години, шокиращо, но това вероятно се дължи на неговите упорити гръцки гени.“

Анистън обясни, че след като е наблюдавала как здравето на родителите ѝ се влошавало с времето, осъзнала, че е изключително важно да се грижи за тялото си с напредването на възрастта. Това обаче не значи, че винаги е взимала най-разумните решения в тази насока.

дженифър анистън
Снимка: Getty

В интервю за InStyle актрисата призна, че нейната десетилетна борба с безсънието е причинила хаос в организма ѝ в миналото и е попречила да дава максимума от себе си в кариерата и личния живот. Именно това е причината сега да цени съня толкова много.

Звездата от „Приятели“ заяви, че ако има нещо, което е неглижирала, когато е била по-млада, това е нуждата от качествен сън.

„Сънят е нещо невероятно.“, каза тя. „Но го приемах за даденост, когато бях млада. Мислиш си: „Мога да оцелея с три до пет часа сън и да се чувствам страхотно“ и тогава, изведнъж, просто започваш да не се чувстваш толкова добре и представянето ти не е на нивото, на което би трябвало да бъде.“

Дженифър говори за това колко важна в ролята на съня за възстановяването на тялото и ума след натоварения ден. „Липсата на сън води до всякакви здравословни проблеми“, добави тя. „Това е дефицит, който никога няма да си върнете.“

9 съвета за пълноценен сън

Заради успешната си кариера в телевизията и киното Дженифър има изключително натоварен график. Тя наскоро приключи снимките на третия сезон на сериала на Apple TV+ „Сутрешното шоу“ и подготвя премиерата на „Murder Mystery 2“ – продължението на комедията с Адам Сандлър – в края на този месец.

Въпреки ангажиментите тя държи на вечерната си рутина, която включва медитация за сън, вани с английска сол, етерично масло от лавандула на краката и изключване на мобилните устройства поне час преди да си легне.

Дженифър не крие, че и дневният режим също влияе силно на качеството на съня ѝ.

„Правя всичко, което мога [през деня]“, обясни тя. Нейният ден започва с медитация и продължава с много вода и упражнения.

В редките случаи, когато не успява да се наспи добре, Анистън има план за възстановяване на следващия ден.

Не се натоварвам толкова много [по време на тренировка], защото това може да доведе до нараняване, при положение, че тялото и мозъкът ми не са напълно отпочинали“, призна тя.

Дисциплината на актрисата относно поддържането на отлична форма и добро здраве е толкова вдъхновяваща, че дори колежката ѝ от сериала „Сутрешното шоу“ Рийз Уидърспуун се обръща към нея за съвети.

„Рийз обича да идва при мен и да пита: „Какво е най-новото? Какво имаш за мен?“ Обикновено аз разкривам най-новите си съвети и трикове."

Дженифър се грижи за здравето си, като залага често на йога и пилатес, медитира и поддържа строг график за сън. Актрисата отбеляза още, че феновете ѝ са склонни да се фиксират върху младежкия ѝ вид, което далеч не е нейната основна цел.

„Да чуеш хората да казват: „Изглеждаш както когато беше в „Приятели!“ О, прекрасен комплимент. Но това, което те виждат, е телевизионна роля!“, пошегува се тя.

дженифър анистън
Снимка: Getty

Анистън е признавала, че не ѝ харесва да чува, че изглежда страхотно за възрастта си, защото това предполага, че една жена би трябвало да загуби красотата си с годините. За нея смисълът на грижата за здравето е човек да се чувства добре отвътре и да приеме остаряването, вместо да търси „бързо решение“ да изглежда по-млад.

„Да опитвам да изглеждам по начина, по който изглеждах на 20, не бих искала това. Това е абсолютно невъзможно“, каза още Анистън в интервюто.

Желая тялото ми да остане силно, защото докато остарявам, искам то да процъфтява“, продължи тя. „Всички ще остареем. Всички сме се запътили към едно и също място. Но можем да се погрижим за кожата си. Можем да спазваме здравословна диета. И можем да пием много вода.“, разсъждава звездата.

Най-красивите моменти на Дженифър Анистън през годините

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти