Теодора Духовникова: Мъжемразството не е равно на феминизма

Мисля, че се успокоих в някакъв хубав смисъл на думата. И това се случи през шамарите на живота. Започнах да ставам по-малко тревожна и да си пестя силите. Започнах да ставам по-щастлива, започнах повече да се харесвам. И да си вярвам. Това каза в рубриката на Мариян Станков - Мон Дьо в ефира на NOVA гостува актрисата Теодора Духовникова.  

,,Всъщност съм се чувствала изключително дискомфортно, когато около мен са ме карали да започна да се притеснявам от своята женственост. В момента не мисля, че някой може да ме накара да се притеснявам от моята женственост. Нито професионално, още по-малко пък лично. Чувствам, че започвам да дишам в тази професия”, допълни тя. 

,,Аз направих роли в последните години, които наистина не са леки роли. Така наречените роли “локомотив”. Ти закачаш тоя локомотив за себе си, изтегляш цялата пиеса и всичките си партньори. Аз усетих, че мога да бъда локомотив. И това ми даде много мощ в двигателя и много самочувствие”, каза още Духовникова. 

Тя сподели, че вече се чувства много изхабена от глупости и няма време за тях. Много внимава с кои хора си споделя времето - както в личния си живот, така и професионално. 

,,Аз винаги съм се чувствала много комфортно в пола си. Аз съм влюбена в мъжкия пол, но много повече харесвам моя пол. Много повече харесвам жените. Мисля, че те са по-сложните създания. Мисля, че те са по-голямата гордост на Бога. Жената е музата, а пък там седи творецът”, допълни актрисата. 

,,Аз съм момиче на 90-те години. 90-те години бяха много варварски години в България. Всички момичета, които през 90-те сме били на 20, много добре знаехме, че е твърде възможно да бъдеш изнасилена или направо убита. Ние дори си се бяхме подготвили за това, защото се случваше около нас това непрекъснато”, каза още тя. 

,,В момента има едно малко по-войнстващо крило на феминизма, което според мен превръща в жертва цял един пол - мъжкия пол. Едно е да кажеш, че ние имаме равни права, друго е да вменяваш на света, на себе си, на момичетата, които растат в момента и са млади, че мъжът е нещо ужасно, от което може да излезе болка, предателство, извънбрачно дете, рана, пребиване, лош и неумел флирт. И заради това е най-добре да държим мъжа прибран, с прибрани ръце вътре в джобовете, защото мъжемразството не е равно на феминизма”, допълни Духовникова. 

Вижте цялото интервю с актрисата във видеото по-горе. 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти