Всичко, което знаем досега за вълнуващия втори сезон на „Дяволското гърло“

Дяволското гърло
Снимка: Фотограф: Instagram @vankata_pavlov

Ако все още не сте разбрали, хитовият криминален сериал на NOVA „Дяволското гърло“ се завръща с втори сезон. И докато чакаме да разберем кога ще можем да го видим на малък екран, ето с каква информация разполагаме досега за предстоящото продължение.

Премиера

След като се оказа, че отсъства от пролетния сезон на NOVA, продължението на сериала най-вероятно няма да видим преди началото на есента. Запитана в коментар под свой Facebook пост кога започва втори сезон, през февруари Теодора Духовникова, която отново ще влезе в ролята на агент Мия Язова, отговори: „Наесен“. Вече имаме една причина да тъгуваме по-малко в края на лятото!

Вижте тук кадри, които споделиха Теодора Духовникова и Владо Карамазов от снимачната площадка на втори сезон >>>

Екипът

Теодора Духовникова и Владимир Карамазов се връщат към героите си - агент Мия Язова и полицай Филип Чанов. Режисьор е Павел Веснаков, а продуцент - Евтим Милошев. 

„Има много по-брутални престъпления, защото обществото се е променило. Животът на хората и на полицаите се е променил. Границата между доброто и злото е размита, а всички в полицейския участък се опитват да открием извършителят на престъпленията. Опитваме се да погледнем от философска и екзистенциална гледна точка върху тези теми. Надявам се, че ще предложим нещо завладяващо и емоционално за зрителите“, разкрива пред NOVA Павел Веснаков.

Заглавие и локация

Работното заглавие на втори сезон е „Есента на демона“ и за разлика от първи сезон, заснет в Смолян и околностите на Родопите, сюжетът този път ни пренася във Велико Търново. Самата Теодора Духовникова сподели кадър от старата българска столица през септември 2022 г., отбелязвайки начало на снимките.

„Много емоционално съм привързана към първи сезон и към Родопите и не бях убедена, че локацията ще ми допадне толкова много“, споделя по-късно за NOVA актрисата. „Но поздравявам сценаристите и продуцентите за избора. В момента чувствам, че това е най-красивият град в България. В този сезон ще има много история и древни езици. Това много ми харесва, защото аз съм завършила Класическата гимназия.“

Вижте тук кадри, които споделиха Теодора Духовникова и Владо Карамазов от снимачната площадка на втори сезон >>>

Сюжет

Случващото се в продължението се разгръща пет години след финала на първи сезон.

За героите Мия и Филип Теодора Духовникова споделя пред NOVA: „Променени са, всичко в живота им е различно. Но им предстоят толкова интересни и вълнуващи неща, че ще се стигне отново до неочаквани емоционални ескалации.“

В края на ноември Духовникова и Карамазов публикуваха един и същ кадър, а от актрисата разбираме, че до това време са заснети 12 епизода. „Селфи в кола, нощ. Снимаме 12 серия на Дяволското Гърло 2. Видимо свежи, щастливи и отпочинали, направо сме готови за още 12…😂“, шегува се тя във Facebook.

Публикувайки снимката в Instagram, Карамазов пише: „Леко изнервени. Леко изморени. Но идва Коледа!“

Отново с публикации на двамата актьори стана ясно, че в началото на декември работата им по новите епизоди вече е приключила. С кадър, на който Духовникова и Карамазов са видимо изтерзани, актрисата се шегува: „На снимката не са Миа и Филип, това са Козета и Гаврош от „Клетниците”…😂“

В публикацията тя споделя още:

„Точно 2 месеца и десет дни. Дяволското Гърло 2. В потресаващо красивото Велико Търново. Беше трудно, както си беше и преди. Беше си изпит, както и преди. Беше точно както ми написа режисьорът ни Павел Веснаков, на първата страница на сценария ми от епизод 1, сезон 2: „Теодора, след три години е време отново да потънем там, от където никога не се връщаме същите!“…Благодаря на целия екип, който ни изнесе буквално на ръце. (...) Благодаря, Търново! Благодаря, Евтим Милошев, благодаря на най-сладкия екип ❤️“

Новите лица

Във втори сезон се включват няколко нови герои. Сред тях са Мариан Вълев, Димо Алексиев, Христина Апостолова и Асен Блатечки.

Димо Алексиев и Христина Апастолова също влизат в ролите на полицаи, които работят неуморно. За NOVA актрисата разказва: „Двамата работим денонощно в участъка, разследваме и искаме да приличаме на нашите идоли Мия Язова и Филип Чанов. Най-хубавото е, че не сме чели сценариите докрая. Единственият, който знае кой е убиецът е Павел Веснаков“. Актьорът и водещ на „Игри на волята“ споделя за героите: „Имаме амбицията да докажем, че ние извън столицата не сме по-лоши полицаи от останалите.“

Блатечки казва, че „Дяволското гърло“ е любимият му български сериал „за последните години“ и признава, че влиза с „изключително удоволствие“ в него. „Не съм нито лошото, нито доброто момче в сериала“, споделя актьорът в ефира на NOVA. „Досега не съм играл такава роля в българското кино и на публиката ще ѝ е любопитно да ме види в нея. Любопитен факт е, че снимам с кучето си във филма“, разказва още той за участието си.

От Instagram пост на Владимир Карамазов в края на октомври разбираме, че във втори сезон ще видим още Ирмена Чичикова и Рая Пеева, както и по-младите актьори Александър Тонев и Николай Николаев.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти