Теодора Духовникова пред Edna.bg: ,,Жената е толкова мистично същество, това е любимият ми пол"

Елизабет Астарджиева

Снощи в ефира на NOVA стартира дългоочакваното продължение на „Дяволското гърло“ – „Есента на демона“. Зрителите видяха завръщането на любимите герои Мия Язова (Теодора Духовникова) и Филип Чанов (Владимир Карамазов), които се сблъскаха с шокиращо убийство. 

Ирмена Чичикова пред Edna.bg: ,,Емилия Кларк е изключително мила"

Действието в “Есента на демона” се развива във величествения град Велико Търново, който също ще се превърне в своеобразен герой на криминалната поредица. 

Героите в ,,Есента на демона" и най-любопитното за тях

Миналата седмица се проведе ексклузивната предпремиера на сериала и екипът на Edna.bg бе поканен, за да се наслади на това преживяване и да си поговори с част от актьорския екип.  

Димо Алексиев пред Edna.bg: ,,Неприятно е да изследваш тъмната страна на хората"

Ако искате да разберете какво разказа Теодора Духовникова ексклузивно пред Елизабет Астарджиева от Edna.bg относно промяната в героинята ѝ през последните пет години, магията на Велико Търново и силните жени в трудните професии, продължете да четете. 

Как се е променила героинята ти през петте години, които са изминали от последния епизод на „Дяволското гърло“? 

Във втори сезон на ,,Дяволското гърло” зрителите ще видят Мия Язова и Филип Чанов напълно различни. Както визуално, така и като състояние на духа. Малко поостарели са. С Владо се радваме, че сме от късметлиите, които остаряват хубаво. Щастлива съм, че не съм си опънала бръчиците, защото на тази героиня много ѝ отива. Има актриси, които се лишават от това и така ролите страдат.  

Мия в този етап от живота си вече не е полицай, не е в ДАНС, а е преподавател в университет. Много е самотна, няма какво да губи. С героя на Владо Карамазов се срещат отново, но променени. Случват се брутални неща в града, в който се срещат. Тази тръпка от миналото се събужда и те отново са въвлечени в нещата, които обичат да правят, и в които са добри, а именно да гонят лошите и да борят злото.  

С какво енергията на Велико Търново е различна от тази на Смолян и Родопите, където снимахте първия сезон на сериала? 

Много по-различно е, защото Родопите е най-красивата ни планина и най-мистичната. Тя предаваше на историята една особена вибрация - мрачна, страшна и величествена. Велико Търново пък е толкова красив град. Аз се чудех как ще стане страшно, защото този сериал го изисква. Ако фонът на действието е един толкова красив град, какъвто е Велико Търново, как ще стане? Оказа се, че в това има жесток кинематографичен подход, тъй като точно на фона на едно китно българско градче се случват такива неща. Противоречиво е и дава качество и бонус на кинематографията.  

Смята се, че заради емоционалната си същност дамите не могат да изпълняват професии като тази на Мия, която е следовател. За или против твърдението си, че има мъжки и женски професии? 

Да. Мисля, че има мъжки и женски професии. Това обаче не означава, че има забранени такива. Ако една жена чувства, че това е професията, в която иска да се реализира, както и обратното, не би трябвало тази стигма да пречи на избора. Наистина има някои неща, които са извън природата на жената и са далечни от нея. Поради това тя по-трудно би се справила в определени ситуации, в които мъжът би го направил по-лесно, както и обратното. Имам около мен много приятелки, които работят сериозни професии в изцяло мъжка среда. Те ми казват, че чувстват, че трябва да положат много повече усилия, за да се случат нещата. Жената е толкова мистично същество, това е любимият ми пол. Там е дадено всичко. Това, че е слабият пол изобщо не е вярно. Силата е в жената и там няма невъзможни неща.  

Има ли място за любов в света на Мия Язова? 

Има, разбира се. Между нея и Филип остана нещо недоизказано, нещо не изконсумирано. Ще видим какво ще се случи във втори сезон. 

Кое е най-ценното ти лично качество, което ти помага в актьорската професия? 

Емпатията. Много лесно започвам да вярвам на друга история, на друг човек. Започвам да вярвам, че аз съм този човек, преживявам неговите неща, много лесно мога да започвам да мисля като него и да се разплача. Тази лекота, с която влизам в чуждите обувки и си представям, че съм този друг човек, ми помага да реагирам от негово име. Това е всъщност актьорската професия. 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти