Ирмена Чичикова пред Edna.bg: ,,Емилия Кларк е изключително мила"

ирмена чичикова
Снимка: NOVA/Ивана Семовска

Елизабет Астарджиева

Този четвъртък в ефира на NOVA ще бъде излъчен първия епизод на сериала ,,Есента на демона”. Действието във втория сезон на ,,Дяволското гърло” ще продължи 5 години след шокиращите събития от първия. Ще видим любимите герои Мия Язова и Филип Чанов, в чиито роли отново влизат Теодора Духовникова и Владимир Карамазов. 

Героите в ,,Есента на демона" и най-любопитното за тях

Този път двамата полицаи ще трябва да разплетат сложна мистерия, която се крие зад редица убийства в един от най-красивите български градове, а именно Велико Търново. 

▶ Най-oчакваното продължение: какво знаем за втория сезон на "Дяволското гърло"

Миналата седмица се проведе ексклузивната предпремиера на сериала и екипът на Edna.bg бе поканен, за да се наслади на това преживяване и да си поговори с част от актьорския екип. 

dqvolsko
Снимка: NOVA/Ивана Семовска

Ако искате да разберете какво разказа Ирмена Чичикова ексклузивно пред Елизабет Астарджиева от Edna.bg относно ,,Есента на демона”, героинята ѝ в сериала, снимачната площадка на продукцията на ,,Марвел” и извънработните си занимания, продължете да четете. 

Какво предизвика интереса ти и те накара да се включиш в „Есента на демона“?  

Истината е, че историята на целия сериал и нещата, за които става въпрос, са изключително интересни. Това е един от най-добрите сценарии, които съм чела последно време в България. 

Беше ми много любопитно да бъда част от такъв жанр сериал. Персонажът на моята героиня е нещо, което чисто професионално в актьорската ми работа не ми се е случвало. Беше наистина голямо предизвикателство.  

Откри ли нещо общо между себе си и героинята ти в сериала?  

Не бих казала, че намирам нещо конкретно общо. По-скоро в стремежа си да създам даден персонаж винаги изначално тръгвам от себе си. Независимо от конкретните ситуации, в които предполага сценарият моята героиня да бъде, тръгвам от нещо, което познавам и е дълбоко закодирано в мен. Със сигурност е персонаж, който не ми се е случвал, и който беше труден на моменти, но и много интересен да бъде изграден.  

Ти успя да станеш част от продукция на ,,Марвел”. Какво е чувството да играеш рамо до рамо с актьори като Самюел Джаксън и Емилия Кларк?  

Невероятно. Това е едно от най-страхотните неща, които са ми се случвали през последните години. Чувството да бъдеш на такава снимачна площадка е просто изумително. Такъв огромен екип, масовка. Мащабите и отговорността са много големи.  

В крайна сметка обаче всички тези актьори са също хора като нас, които имат своите недостатъци и слабости. Най-правилното, което можеш да направиш, когато си на една снимачна площадка с тях, е да се чувстваш равен с тях, независимо че са толкова известни и са покорили такива висини. Когато сме в работен режим всички сме равни.  

Страхотно е да усещаш партньорство, колегиалност и уважение, които аз усещах през цялото време, независимо че съм от Източна Европа и не знаят коя съм. Основната ми работа беше с Емилия Кларк. Тя е страхотен професионалист, изключително мила и симпатична. Много се радвам, че бях рамо до рамо с такива хора и се надявам да имам повече такива срещи.   

Знаем, че когато не си на снимачната площадка, посещаваш детска градина в родния си град Пловдив, където показваш на малчуганите вълнуващия свят на актьорството. Кои са съветите, които им даваш?  

Истината е, че за мен тези срещи са много ценни, защото това, което най-много ми се иска с работата ми и с това, което съм, е да предизвиквам любопитство и интерес у малките към изкуството изначално, независимо под каква форма.  

Искам да събуждам у тях желание те да бъдат част от някакъв вид изкуство и възможността да си говоря с тях е просто прекрасна. Това, което бих казала като съвет, е колкото се може повече децата да се докосват до музиката, киното, театъра, изобразителното изкуство. Просто да бъдат обградени от изкуство, за да израстват духовно.   

Очаквайте съвсем скоро още ексклузивни разговори на Edna.bg с актьорите от сериала! Не забравяйте да следите ,,Есента на демона" тази пролет в ефира на NOVA.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти