Най-oчакваното продължение: какво знаем за втория сезон на "Дяволското гърло"

„Дяволското гърло“ е един от най-успешните български сериали. Първата му прожекция пред чуждестранна публика е през лятото на 2019 г. по време на фестивала „Празникът на българското кино в Рим“.

Не всеки български сериал продължава да възбужда интереса и да вълнува повече от 4 години след излъчването на първия епизод.

Зад успеха на първия сезон на криминалната поредица стоят усилията на екипа на продуцентите Евтим Милошев и Иван Спасов, както и талантът на някои от най-добрите български актьори, сред които Теодора Духовникова, Владимир Карамазов, Валери Йорданов, Христо Петков, Васил Банов и много други.

Дяволското гърло
Снимка: NOVA

Напрегната криминална история, заплетени семейни отношения и призраци от миналото – това определено е формулата за един вълнуващ сюжет. Особено когато фон на зловещите събития от първи сезон беше мистичната планина Родопи.

А тази пролет в ефира на NOVA ще можем да се насладим на нови мистични загади във втория сезон на криминалната драма – „Есента на демона“.

Вторият сезон на сериала ще постави героите пред серия мистериозни криминални случаи и тежки престъпления, разиграващи се на фона на величествения и мистичен град Велико Търново.

Самата Теодора Духовникова сподели кадър от старата българска столица през септември 2022 г., отбелязвайки начало на снимките.

„Много емоционално съм привързана към първи сезон и към Родопите и не бях убедена, че локацията ще ми допадне толкова много“, споделя по-късно за NOVA актрисата.

„Но поздравявам сценаристите и продуцентите за избора. В момента чувствам, че това е най-красивият град в България. В този сезон ще има много история и древни езици. Това много ми харесва, защото аз съм завършила Класическата гимназия.“

„Есента на демона“ ще събере отново любимите герои Мия Язова и Филип Чанов, в чиито роли влизат изключителните актьори Теодора Духовникова и Владимир Карамазов. Този път двамата полицаи ще трябва да разплетат сложна мистерия, която се крие зад редица убийства в един от най-красивите български градове.

В продължението на криминалната драма зрителите ще могат да проследят разследване, изпълнено с много мистика от езотериката и българската история, постоянно напрежение, провокации и изненадващи разкрития.

Случващото се в продължението се разгръща пет години след финала на първи сезон.

За героите Мия и Филип Теодора Духовникова споделя пред NOVA: „Променени са, всичко в живота им е различно. Но им предстоят толкова интересни и вълнуващи неща, че ще се стигне отново до неочаквани емоционални ескалации.“

В новия сезон на сериала участие взимат едни от най-обичаните и талантливи български актьори. Към главните герои ще се присъединят Димо Алексиев, Мариан Вълев, Ирмена Чичикова, Асен Блатечки, Рая Пеева, Христина Апостолова, Веселин Петров, Александър Тонев, Тони Наумовски и други.

Завладяващият сценарий е дело на Иван Спасов, а режисьор на „Есента на демона“ е Павел Веснаков. Продуцент и на втория сезон на сериала е Евтим Милошев и продуцентска компания Dream Team Group.

Има много по-брутални престъпления, защото обществото се е променило. Животът на хората и на полицаите се е променил. Границата между доброто и злото е размита, а всички в полицейския участък се опитват да открием извършителят на престъпленията. Опитваме се да погледнем от философска и екзистенциална гледна точка върху тези теми. Надявам се, че ще предложим нещо завладяващо и емоционално за зрителите“, разкрива пред NOVA Павел Веснаков.

През септември миналата година "Есента на демона" получи престижно отличие – първа награда на фестивала "Златна роза" във Варна.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти