Дара Екимова от "Като две капки вода": "Имам своя духовна връзка с баща ми"

Дара Екимова е само на 20 години, но вече може да се похвали с успешна музикална кариера. Въпреки известните си родители, младото момиче е извоювало само мястото си на сцената с труд, талант и упоритост. Тези качества личат и в представянето ѝ в 11-тия сезон на "Като две капки вода", където Дара влезе в немалко предизвикателни за нея образи с учудващ за толкова млад изпълнител професионализъм. Именно това я превърна в любимка на публиката и във финалист в тазгодишния сезон на шоуто за имитации.

Седмица преди финала на „Като две капки вода“ Дара Екимова гостува заедно с певицата Кали в студиото на „На фокус с Лора Крумова“, където сподели за емоциите си, свързани с участието си в хитовото шоу и ролята на родителите ѝ в нейния живот. 

ф
Снимка: Instagram

„Представяла съм си, че ще имам възможността да участвам в това велико предаване и съм мечтала да бъда на сцената на „Като две капки вода“. В момента съм на 20 години и съм израснала с него. Гледала съм всички 11 сезона. Дори си го бях поставила като цел за тази година... и тя се сбъдна. Истината е, че не съм подозирала изобщо с какво ще се сблъскам. Оказа се много по-трудно от представите ми“, каза Дара.

Въпреки че набра стабилна скорост като изпълнител през последната година и се затвърди като една от най-успешните млади певици в България, Дара не може да се нарече "звезда" и не харесва това определение. Тя е израснала с него заради популярните си родители, пиар експертът Ива Екимова и музикантът от група "Сленг" Димитър Екимов-Дими, и сякаш се опитва да избяга  от него. 

"Не обичам да говоря за популярност. Имам сериозен багаж, от който бих искала да се дистанцирам понякога. Бих искала да оставим на страна родителите ми, които нямат общо с това, което ми се случва в момента. Те винаги ще бъдат част от моята история. Родители са ми и съм горда, че съм тяхна дъщеря. Но съм тръгнала по свой път, с авторска музика и полагам своите усилия. За мен музиката има единствено смисъл," сподели Дара пред Лора Крумова. 

дара екимова
Снимка: NOVA

Темата за баща ѝ Дими, който за съжаление почина през 2008 г. при катастрофа с мотор, е разбираемо болезнена за момичето. Дара сподели какво означава за нея баща ѝ, когото е изгубила само на 6 години.

"Духовната връзка във взаимоотношенията между мен и баща ми, са извън славата, успехите и кариерата му. С този ценен на сърцето ми човек, който си е отишъл, имам своя духовна връзка. Историята има тежест и аз нося тежестта и на грешките, и на успехите им“, коментира певицата. 

дара екимова
Снимка: NOVA

За приключението "Като две капки вода" Дара каза още, че хубавото в него е това как самите участници могат да се изненадват сами от себе си и да надскачат границите си. 

„Влюбена съм в няколко човека – Керана, Христо Петков, Владо Михайлов. Но и всички останали според мен са страхотни в тази трудна задача“, сподели Дара относно фаворитите си в предаването. 

ф
Снимка: Instagram

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти