Британската перла на Холивуд на 39: Честит рожден ден, Кийра Найтли!

На 26 март 1985 година в Тедингтън, Великобритания се ражда ослепителната усмивка на киното Кийра Найтли.

Едва 18-годишна Кийра става част от звездния каст на вечната коледна класика "Наистина любов". 

Как се промениха актьорите от „Наистина любов“

През същата година, 2003, излиза и блокбъстърът "Карибски пирати: Проклятието на Черната перла". По време на снимките Кийра е само на 17 години и си партнира с Орландо Блум и Джони Деп. 

По-късно тя ще сподели, че да изиграе обект на желание като героинята ѝ Елизабет Суон на толкова крехка възраст, я е накарало да се почувства „заклещена“ и „ограничена“ в кино индустрията.

Британската перла на Холивуд: как се промени Кийра Найтли през годините

Кийра има две номинации за „Оскар“ – за най-добра актриса в „Гордост и предразсъдъци“ (2005 г.) и за най-добра актриса в поддържаща роля в „Игра на кодове“ (2014 г.).

Три пъти е номинирана за Златен глобус - за „Гордост и предразсъдъци“, „Изкупление“ и „Игра на кодове“. За „Изкупление“ и „Игра на кодове“ актрисата е номинирана и за БАФТА.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Little game: Name this movie! 💛 #keiraknightley

A post shared by Keira Knightley 🥀 FAN PAGE (@keiracknightleys) on

През 2018 г. Кийра Найтли признава, че на 22-годишна възраст е била диагностицирана с посттравматично стресово разстройство, предизвикано от внезапната ѝ световна слава. 

„Бях невероятно строга към себе си“, признава актрисата за ранния период от кариерата си. „Бях напълно целеустремена. И толкова амбициозна. Винаги се опитвах да ставам все по-добра и по-добра, което е изтощителен начин да живееш живота си. И едва след като вече не съм такава, осъзнавам колко нездравословно е било това. Всичко си има цена.“

Независимо житейските предизвикателства, пред които се изправя, Кийра Найтли завинаги остава еталон за красота, стил и женственост. 

Кийра Найтли
Снимка: Getty

Изключително дискретна по отношение на личния си живот, през 2013 година тя се омъжва за музиканта Джеймс Райтън, който е вокалист и кийбордист на рейв групата от Острова Klaxons. Сватбата им е във френското градче Мазан, а гостите са не повече от 15 души.

Заедно имат вече две дъщери. По-голямата Еди се ражда през 2016 г., а Дилайла – три години по-късно.

Прочетете още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти