Защо Кийра Найтли забранява на дъщеря си да гледа „Пепеляшка“?

Кийра Найтли
Снимка: Getty

Предстои да видим Кийра Найтли в новия филм на „Дисни“ - „Лешникотрошачката и Четирите кралства“ , но британската актриса не е почитател на всички филми, които компанията е правила.

33-годишната Найтли е забранила на 3-годишната си дъщеря Еди да гледа някои от тях. В Шоуто на Елън Дедженерис стана ясно, че това е заради героините, които не споделят феминистки ценности.

Така в дома на актрисата не се пускат филми като „Пепеляшка“ (който първо излиза през 1950 г.):

„Защото тя чака богат мъж да я спаси. Недейте! Спасете сами себе си. Има и още един, който иначе много харесвам – „Малката русалка“. Песните в него са страхотни, но не бива да се отказваш от гласа си заради мъж. Но проблемът с „Малката русалка“ е, че го обичам. Малко е сложно, но държа на думата си.“

Кийра Найтли признава, че няма против филми като „Търсенето на Дори“, „Замръзналото кралство“ и „Моана“.

Кийра Найтли
Снимка: Getty

Предвид участието ѝ в него, „Лешникотрошачката и Четирите кралства“ вероятно също е извън черния списък. В лентата британската актриса влиза в ролята на Захарната фея, а за сцените е покрита от глава до пети в брокат.

„Снимахме го преди почти две години и все още имам брокат в къщата си. Невъзможно е да се махне. Беше цяло бедствие, а бях покрита с него за около четири месеца, докато правихме филма. Отсега нататък в договорите ми ще пише, че няма да работя с брокат“, шегува се актрисата.

банери нови
Снимка: Edna

банери нови
Снимка: Edna

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти