Кийра Найтли с гневно писмо срещу Кейт Мидълтън: „Не се показвай след раждането“

Кийра Найтли Кейт Мидилтън
Снимка: Getty

Спомняте ли си, когато броени часове след раждането на принцеса Шарлът през 2015 г. херцогинята на Кеймбридж се появи ослепителна пред фотографите, чакащи появата ѝ на метри от болницата?

Кийра Найтли със сигурност помни този случай, защото именно той се превърна в причина актрисата да критикува Кейт Мидълтън в свое писмо. То е написано като обръщение към детето на актрисата – 3-годишната Еди, и намира място в книгата на писателката Скарлет Къртис „Феминистите не носят розово (и други лъжи)“.

Своеобразното есе на Найтли е озаглавено „По-слабият пол“ и в него тя сравнява своя вид и преживяване след раждането с поведението на херцогинята. Относно Кейт Мидълтън актрисата пише:

„Тя беше излязла от болницата седем часа по-късно, с грим по лицето и на високи токчета. Видът, който светът иска да гледа. И скрие. Да прикрие нашата болка, разцепването на телата ни, протичането на гърдите ни, хормоните ни, които вилнеят. Изглеждай красива, изглеждай стилна, не показвай своята борба, Кейт.“

На сутринта след като Кейт Мидълтън ражда Шарлът, херцогинята и принц Уилям показаха детето си пред медиите. Щастливата майка сияше в жълта рокля на цветя, с грим, високи токчета и прическа. Мидълтън направи същите появи и след раждането на другите си две деца – принц Джордж през 2013 г. и принц Луи през 2018 г.

По този повод Кийра Найтли продължава със сарказма:

„Седем часа след като си се борила със смъртта и живота, седем часа след като тялото ти се разтваря и животът излиза от него с крясъци и кръв. Нито дума, нито стон. Стой там със своето момиче, докато банда мъже фотографи те снимат. Нищо работа. Това се случва всеки ден. Какво толкова? Както и смъртта, но не бива да се преструваш, че това е лесно.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Duke and Duchess of Cambridge introduce their daughter for the first time. #WelcomeToTheFamily

A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on

В писмото актрисата също си припомня как нейните близки са я посетили след раждането, докато тя е носела „болнична дреха и хартиено бельо“ и все още е кървяла: „Обувките ми бяха покрити и полепнали с околоплодната течност от вчера и миришеха.“

Кийра Найтли споделя, че при престоя си в болницата не е спала, а си е взела душ на следващия ден, когато отишла с бебето си у дома и продължава с искрените признания: „Спомням си изпражненията, повръщаното, кръвта, шевовете. И помня бойното си поле. Своята борба и пулсиращия живот. Оцеляването. Аз ли съм слабият пол?“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#WelcomeToTheFamily

A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on

През тази година Кейт Мидълтън получи още подобни критики от майки, смятащи, че тя създава нереалистични очаквания за това как би трябвало да изглеждат жените след раждането.

Ясно е, че херцогинята е получила специални грижи, за да бъде приведена в този вид, на каквито не се радват останалите жени след раждане. А и се съмняваме, че като член на кралското семейство Кейт Мидълтън е имала право на избор дали да се появи, или не пред пресата, а за това би трябвало да се критикува най-вече системата и протокола.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти