Брад Пит отново на съд с Анджелина Джоли, но причината този път не е децата им

Брад Пит никак не е доволен от последното бизнес решение на Анджелина Джоли – толкова, че е решил да съди бившата си съпруга.

Според съдебни документи, до които е получило достъп изданието Entertainment Tonight, Пит съди Джоли за продажбата на винарната към замъка им Chateau Miraval, на която той е частен собственик, на руския олигарх Юри Шефлер. Освен парични обезщетения, актьорът иска покриване на съдебните разноски, както и продажбата на Шефлър да бъде анулирана.

Двойката купи френската винарна Correns през 2008 г., а Пит твърди, че в нея е инвестирал много средства и време през годините.

Макар да признава, че Джоли е вложила 40% от покупната цена от 28,4 милиона долара, Пит заявява, че единствено той е отговорен за успеха на винарната. 58-годишният актьор твърди също, че според условията на развода им, финализиран през 2019 г., двойката има постигнато „взаимно разбиране“, че нито един от двамата не може да продаде своя дял от винарната без съгласието на другия.

В отделен иск от юли 2021 г. Джоли заявява пред съдия, че е постигнала споразумение да продаде своя дял на неназовано лице, което Пит се е съгласил да разгледа през септември. Въпреки това актьорът твърди, че според тяхното „взаимно съгласие“ е трябвало да му бъде дадено право на отказ, което според него не е получил от Джоли.

Следа от любовта: най-хубавите снимки на Брад и Анджелина, когато все още се обичаха...

Пит заявява още, че Джоли никога не е получила неговото съгласие да продължи с продажбата и умишлено не е споделила с бившия си съпруг условията на сделката. Актьорът твърди също, че не е бил в състояние да управлява Chateau Miraval по правилата на Шефлър. „Мнимата продажба лишава Пит от правото му да се наслаждава на личния си дом и да наблюдава бизнеса, който е развил от нулата“, гласи още официалното становище.

Бившата холивудска двойка все още е ангажирана с дело по попечителство върху своите шест деца, водено от 2016 г. насам. То започна през септември същата година, два месеца след като Джоли и Пит подадоха документи за развод.

Анджелина Джоли и децата ѝ в Лондон

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти