Брад Пит спасява Сандра Бълок и още (Плейлистът на Edna #43)

Плейлистът на Edna
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Ето я поредната доза нови музикални парчета и трейлъри от изминалите 7 дни, на които си струва и вие да натиснете Play ►.

МУЗИКА

Дежавю

Том Джоунс издаде албума с кавъри “Surrounded by Time” през април тази година (припомнете си тук), а разширен вариант на музикалната колекция, озаглавен “The Hourglass Edition” излезе по-късно през октомври. Водещ сингъл от него е “Not Dark Yet” – версия на едноименната песен на Боб Дилън от 1997 г. Вместо 81-годишния изпълнител, видеото проследява самотен мъж в бар, който открива светлината, противно на героя от мрачния текст.

Коледна мечта

Година след като издаде албума си “Pick Me Up Off the Floor” (припомнете си тук), успокояващият глас на Нора Джоунс отново гали слуха ни. Коледният ѝ албум “I Dream of Christmas” излезе през октомври, а едноименният сингъл от него вече си има и видео. Нежното е сред оригиналните композиции в празничната колекция на 42-годишната джаз певица, където откриваме и някои от вечните класики в нейно изпълнение.

Нов прочит

Друг кавър от тази седмица, само че от българска територия, идва от Деси Добрева и вечната балада на Мария Нейкова „Двама“. Класиката от филма „Козият рог“ зазвучава по-чувствено с аранжимент от самата певица и Алекс Нушев, а Деси нарича проекта сбъдната мечта. Освен нея, облечена изцяло в бяло, виждаме и двойки на различни възрасти в красивото видео, дело на Иван Димитров-Торекс.

КИНО

Да изчистиш миналото

Ейдриън Броуди прави дебюта си като сценарист в продуцираната от него криминална драма “Clean”. В нея той играе главната роля на боклукчия с ироничното име Клийн, който е измъчван от минали грехове. В опит да ги изкупи той се отзовава на помощ на бедно семейство, но това само го връща към насилствените му методи и му навлича проблеми с местен престъпен бос. Филмът, показан за първи път на фестивила Трайбека тази година, получава разпространение през януари 2022.

В окото на бурята

Когато начинаещият писател Самуел Листън бива блъснат от кола и настанен в болница, виновният Флойд (Анди Гарсия) предлага себе си като обект на книга. Самуел е поканен в дома на Флойд, за да напише негова биография, а междувременно се запознава със семейството му – неговата втора жена Жаклин (Меган Фокс), дъщеря му Лили (Луси Хейл) и сина му Еди (Леонидас Каструнис). Главата на семейството е готов да разкрие тайните от миналото си, но именно те ще направят завършването на биографията в почти невъзможна мисия. В черната комедия “Big Gold Brick” участва и Оскар Айзък, чийто мистериозен засега герой внася още хаос в сюжета.

Изгубени в джунглата

Комедията „Изгубеният град“ се очертава като едно от най-забавните заглавия на 2022, което събира и звезден екип пред камерата. Сандра Бълок е авторката на приключенски романи Лорета Сейдж, за чиито корици позира моделът Алън – в ролята Чанинг Тейтъм – сраснал се с образа на нейния главен герой Даш. След премиерата на поредното си заглавие писателката е отвлечена от ексцентричен милиардер (Даниел Радклиф), който се надява с нейна помощ да открие изгубеното съкровище от новия ѝ роман, което той е убеден, че наистина съществува. Щом научава за изчезването на Лорета, Алан се притичва на помощ в джунглата. Черешката на тортата в трейлъра е Брад Пит, който като герой, изваден от компютърна игра, се появява, за да спаси и двамата.

ОЩЕ

В търсене на себе си

Алиша Кийс отбеляза издаването на новия си албум “KEYS” с 13-минутен късометражен филм, който обединява клипове към няколко от новите ѝ песни. След като преди седмица гледахме видеото към “Old Memories” (припомнете си тук), пътуването на малката Алиша към тази от настоящето продължава с кадри към парчето “LALA”, съвместно със Swae Lee, и “Only You”, които в общо три глави разказват една история за израстване и намиране на истинското си Аз.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти