Джейсън Стейтъм изнудва филмова звезда и още (Плейлистът на Edna #42)

Джейсън Стейтъм Плейлистът на Edna
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Ето я ежеседмичната доза нови музикални парчета и филмови трейлъри от последните 7 дни, на които ние натиснахме Play ► и заслужиха място в Плейлистa на Edna. Пуснете си ги и вие!

МУЗИКА

Обратно към корените

Алиша Кийс никога не е забравяла за произхода си – доказва го и новото ѝ видео към песента “Old Memories”. В него по-младото ѝ Аз среща Алиша от настоящото, за да отдадат почит към предците и извървения житейски път. Парчето е част от новия албум “Keys” (повече за него си припомнете тук) и по ритъм напомня за някои от класиките в репертоара на изпълнителката като “Fallin or “If I Ain’t Got You”. Самата Кийс определя песента като една от любимите ѝ в албума – не само като звучене, но и заради посланието да ценим отлитащите моменти с любимите хора.

В страната на чудесата

Ако Мая Хоук вече ви липсва и чакате с нетърпение четвърти сезон на “Stranger Things”, можете поне да слушате новия ѝ сингъл “Blue Hippo”. Меланхоличната песен продължава фолк рок стила от нейния дебютен албум “Blush” (припомнете си тук и тук). Във видеото 23-годишната дъщеря на Ума Търман и Итън Хоук оживява като героиня от картина, докато останалите образи от текста и кадрите са пълни с още изкуство и въображение.

Равносметка в кадри

Неусетно измина година откакто Мила Робърт издаде дебютния си албум „Еготрип“. С препратка към обложката му започва видеото към „Все по-добре ще става“, което събира снимки на изпълнителката и моменти зад кадър. „С това видео завършвам един чудесен 3-годишен период и започвам нещо ново, което и аз не съм сигурна какво е още, но ще е по-добре“, споделя Мила от социалните си профили и стискаме палци мантрата от заглавието да се изпълни.

КИНО

На работа по неволя

Новият филм на Гай Ричи отново събира някои от любимите му актьори. Джейсън Стейтъм е в ролята на елитен разузнавач на име Орсън Форчън, който трябва да спре Хю Грант като дилъра на оръжия Грег Симъндс, търгуващ със смъртоносна технология. За да предотврати пагубната за света сделка, шпионинът и неговият екип (където виждаме и Обри Плаза) решават да изнудват любимата холивудска звезда на Грег – Дани Франческо (в чийто образ влиза Джош Хартнет), за да им помогне в мисията под прикритие. “Operation Fortune” ще направи световната си премиера през януари, чакаме дата и у нас!

Отново той

Един от най-прочутите серийни убийци в историята – Тед Бънди, е обект на ново филмово заглавие. След като през 2019 г. в образа му се превъплъти Зак Ефрон (припомнете си тук), а по същото време излезе и документална поредица за Бънди на Netflix, сега идва ред на Чад Майкъл Мъри да влезе в ролята „Тед Бънди: Американски психар“ ни пренася в 70-те години, когато агенти на ФБР (Холанд Родън и Джейк Хайс) са по петите му, за да предотвратят смъртта на още колежанки.

Намерени в превода

Английският писател Хенри е разочарован от представянето на новата си книга, когато получава изненадващата новина, че романът му е станал бестселър в Мексико. Щом пристига за турне в страната, скоро разбира, че успехът му се дължи на местната преводачка Мария, която на практика е пренаписала книгата, превръщайки я в хитов еротичен роман сред сънародничките си. Познанството им скоро ги кара да осъзнаят нови неща за самите себе си, а дали връзката на двама души от различни светове може да проработи, ще разберем от Сам Клафлин и Вероника Ечегуи във филма “Book of Love” от 4 февруари в платформата Amazon Prime Video.

В царството на Иман

Супермоделът от Сомалия, жената до Дейвид Боуи или просто Иман ни развежда с грацията на африканска кралица из своето имение край Ню Йорк. За рубриката на Vogue “Objects of Affection” тя показва съкровените си вещи и не е учудващо, че много от тях са посветени на нейния покоен съпруг. Произведения на изкуството, любими подаръци и още близки до сърцето на 66-годишния модел предпмети се пазят в къщата, която ѝ помага да преодолее мъката, съхранявайки радостта от споделения живот с нейната любов.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти