Емилия Кларк започва работа като елф, а дъщерята на Ума Търман изненадва с музикален дебют (Плейлистът на Edna #31)

Емилия Кларк
Снимка: Getty

Деница Димитрова

След кратка пауза сте отново добре дошли в Плейлиста на Edna с новото от музиката, киното и шоубизнеса от изминалата седмица, на което си струва да натиснете Play ►.

МУЗИКА

Доза мотивация

Момичешката група Fifth Harmony може вече да не са заедно, но това се отразява добре не само на Камила Кабейо, но и на още един член, който преследва солова кариера – Нормани. След няколко съвместни парчета с Khalid и Сам Смит, самостоятелното ѝ “Motivation” действа надъхващо като заглавието си. В клипа певицата споделя детската си мечта, а с дрехи и кадри отдава почит жените, които са я вдъхновявали през годините, като Бионсе, Дженифър Лопес и Бритни Спиърс.

Песен за сбогом

“Slide Away” се нарича новата песен на Майли Сайръс, която излезе неочаквано в края на миналата седмица и най-вероятно ще бъде част от предстоящия ѝ албум “She Is Miley Cyrus”, който трябва да излезе до края на годината. Мелодичното парче идва броени дни след като певицата и съпругът ѝ Лиам Хемсуърт обявиха раздялата си след близо 10-годишна връзка и 8-месечен брак. „Искам къщата си на хълма, не уиски и хапчета“, пее тя, а от останалата част от текста изглежда, че “Slide Away” отразява личните събития в живота ѝ.

Музикален дебют

Ако сте чували за Мая Хоук най-вече като дъщерята на Ума Търман и Итън Хоук, сега има още една причина да я разглеждаме като самостоятелен индивид. Освен че я запомняме с редица роли като Джо Марч в сериала на BBC „Малки жени“, Робин в „Странни неща“ и едно от хипитата в „Имало едно време в Холивуд“, момичето вече показва и музикалния си талант. В своя YouTube канал слушаме първите ѝ две песни, сред които беше трудно да се избере само едно за включване в Плейлиста. Меланхолична и нежна, “To Love a Boy” е идеална за слушане през късните летни следобеди и ни кара да чакаме с любопитство предстоящия албум на 21-годишната Мая.

КИНО

Тази Коледа

Вече знаем новото филмово заглавие, което ще сгрява сърцата ни през студения сезон, и то с музиката на Джордж Майкъл. В “Last Christmas” се срещаме с младата Кейт, която се намира в житейска криза, а новата ѝ работа като елф в магазин изглежда като поредната катастрофа. Но тогава нейният път се пресича с този на Том, който започва да я приема с всичките ѝ странности. В главните роли са Емилия Кларк, която след „Игра на тронове“ няма да ни липсва още дълго, и Хенри Голдинг („Лесна услуга“, „Луди богаташи“), а освен че играе майката на Кейт, Ема Томпсън е и сценарист на “Last Christmas”.

Малки, големи и още по-големи жени

Сестрите Марч от романа на Луиза Мей Олкът „Малки жени“ оживяват в едноименната екранизация на Грета Гъруиг („Лейди Бърд“). Всяка със своята страст, четирите момичета ще трябва да се борят за мечтите си, независимо какво им налага отбществото през XIX в. Филмът събира звезден екип: Ема Уотсън (Мег Марч), Сърша Ронан (Джо Марч), Флорънс Пю (Ейми Марч), Илайза Сканлън (Бет Марч), Тимати Шаламе (Тиодор Лоурънс), както и ветераните Лора Дърн (Марми Марч) и Мерил Стрийп (леля Марч).

Запомнете неговото име

През 70-те години на миналия век Руди Рей Мур работи в музикален магазин, когато чува легенди за мошеника и сводник Долимайт. Предприемчивият ум на Мур му подсказва, че ще направи добра кариера, ако се представя за Долимайт и разказва истории от негово име по комедийните сцени. След записването на собствени плочи и филма „Долимайт“ той вече е звезда. Продукцията на Netflix „Долимайт е моето име“ е действителната история на Мур, в чийто образ влиза Еди Мърфи, а редом до него ще гледаме още Уесли Снайпс и Снууп Дог, който признава, че Долимайт е имал голямо влияние върху музиката му.

ОЩЕ

Четвърт стилен век

Списание “InStyle” празнува юбилей и кани някои от най-обичаните жени в Холивуд да си припомнят своите гостувания в изданието през изминалите 25 години. Заради „Големите малки лъжи“, който още ни липсва след финала си миналия месец, тук е мястото да запълним празнината с разходката на Рийз Уидърспуун назад във времето. Изводът: тази жена винаги е била слънце – попийте още малко, лято е!

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти