Кой иска смъртта на Анджелина Джоли и още (Плейлистът на Edna #13)

Плейлист
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Ето я ежеседмичната доза парчета и трейлъри от последните 7 дни, на които ние натиснахме Play ► и заслужиха място в Плейлистa на Edna. Пуснете си ги и вие!

МУЗИКА

Игра с времето

80 години звучи като добра възраст да се отдадеш на заслужена почивка, но не и за Том Джоунс. Уелската музикална легенда ще издаде 42-рия си албум “Surrounded by Time” по-късно този месец, а колекцията събира 12 кавъра. Сред тях е нова версия на “Popstar”, в оригинал от 70-те на Кат Стивънс. В изпълнението на Джоунс песента звучи по-енергично, като той влага в нея вълнението от първите си успехи като музикант и дава заявка, че новите му записи вероятно ще бъдат най-експериментаторските му досега.

Неочаквано добра комбинация

Преди вторият му албум да излезе следващия петък, Rag’n’Bone Man разпространи нов сингъл от него. “Anywhere Away From Here” е дует с Пинк и не сме предполагали, че могат да звучат толкова добре заедно, докато изливат в баладата самотата в компанията на други хора и желанието да се пренесеш другаде. Във видеото откриваме двамата изпълнители заобиколени от загадъчни декори, където природата нахлува сред изоставени стени.

25-ти кадър

Българският сериал „Отдел Издирване“ вече си има саундтрак. „Счупен град“ на Михаела Филева и EXC улавя атмосферата на криминалната поредица, излъчвана по NOVA, а с текста и умелите рими в него двамата разказват за съвременните човешки пукнатини. Освен кадри от епизодите, видеото към парчето съдържа и сцени, заснети от Bashmotion.

КИНО

Между вината и смъртта

„Те пожелаха смъртта ми“ е екранизация по едноименната книга на Майкъл Корита. Нео-уестърн трилърът под сценарий и режисура на Тейлър Шеридан („Сикарио“, „Дивата река“, „На всяка цена“) разказва за Хана, член на противопожарни въздушни сили. Тя все още изпитва угризения след като не успява да спаси живота на няколко души, а един ден случайно попада на момче, станало свидетел на убийство. Сред дивата природа на Монтана те ще трябва да се спасят не само от двама наемници по петите им, но и от огнената стихия, която преследвачите им предизвикват. В главната роля виждаме Анджелина Джоли, която се намира в компанията на Джон Бърнтол, Никалъс Холт, Ейдъл Гилън и др., които ще можем да гледаме през май.

Измислена реалност

Андрю Гарфийлд е в ролята на харизматичен млад мъж на име Линк, който бързо набира популярност с присъствието си в социалните медии. С помощта на Мая Хоук и Нат Уолф като неговите двама приятели зад кадър, новата интернет звезда получава покана за участие в телевизионно шоу. Границите между действителност и фантазия, създадена за публиката, скоро започва да се размива и застрашава здравия разум и отношенията между тях. “Mainstream” е новият филм на Джиа Копола, който от малкото си засега оценки от критици не изглежда блестящ, но бихме рискували да се (раз)убедим със собствените си очи.

Да не вярваш на очите си

Дългоочакваният „Жената на прозореца“ трябваше да излезе още през 2019 г., но след няколко измествания на премиерата и една пандемия филмът на Джо Райт по романа на Ей Джей Фин ще можем най-после за гледаме от 14 май в Netflix. Историята с привкус на Хичкок разказва за Ана Фокс (Ейми Адамс), която страда от агорафобия и намира най-сигурно убежище в апартамента си. Когато отсреща се нанася семейство Ръсел, Ана започва да се сприятелява с Джейн (Джулиан Мур), но една вечер през прозореца си става свидетел на нейното убийство…или поне така изглежда. Разследването кара Ана да се съмнява в собствените си възприятия и да се страхува за живота си.

ОЩЕ

Добре дошли в кралството

Лейди Гага е новото рекламно лице на Dom Pérignon и заедно с фотографа Стивън Найт създават величествена фантазия. В клипа звездата и марката винтидж шампанско ни канят в кралство, където властва абсолютната творческа свобода – мечтата на артиста вътре в нас. От фона чуваме елементи от песента на Гага “Free Woman”, част от нейния актуален албум “Chromatica”, а едноминутното видео като по поръчка се припокрива с естетиката на тази музикална колекция.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти