Уил Смит е отказал да напусне Оскарите, Академията с остро изявление и дисциплинарно производство

Уил Смит
Снимка: Getty

Американската филмова академия e започнала „дисциплинарно производство“ срещу Уил Смит заради поведението му на Оскарите, предава Hollywood Reporter.

Според информацията актьорът е бил помолен да напусне шоуто, след като е ударил Крис Рок на сцената по време на церемонията, но е отказал да го направи.

Действията на актьора са в нарушение на стандартите за поведение на Академията за филмови изкуства и науки, която раздава наградите „Оскар“, „включително неподходящ физически контакт, злоупотреба или заплашително поведение и компрометиране на целостта на Академията“, гласи изявление, публикувано след заседание на Управителния съвет.

Смит може да бъде изправен пред временно отстраняване, изключване или други санкции, ако бордът реши да предприеме действия на следващото насрочено заседание на 18 април, казва се още в изявлението. Освен това, актьорът ще получи 15-дневно предизвестие за гласуването, както и възможност да бъде изслушан предварително чрез писмен отговор.

„Нещата се развиха по начин, който не можехме да очакваме“, твърдят от Академията. „Докато бихме искали да изясним, че г-н Смит бе помолен да напусне церемонията и той отказа, ние също така отбелязваме, че бихме могли да се справим със ситуацията по различен начин.“

Победа и падение: Уил Смит на сцената на Оскарите

В изявлението Академията се извинява директно на Крис Рок, както и на номинираните, гостите и зрителите.

Служителите на управителния съвет на организацията са провели извънредно заседание ден по-късно, а пълният борд се е събрал в сряда, за да обсъди инцидента.

Член на управителен съвет, присъстващ на срещата в сряда, заявява, че има широка подкрепа за отстраняването на Смит или изгонването му от Академията. „Мисля, че всеки единодушно смята, че това, което е направил, е извън контрол“, споделя човекът, пожелал анонимност.

„Хората искат реални последствия. Всеки член на всеки клон се обръща към всички управители“, каза източникът. „Това беше нападение – и не само физическо нападение, но и нападение срещу общността.“

Анонимният източник определя като допълнителна обида снимките на Смит и семейството му, които празнуват и танцуват на партито на Vanity Fair след Оскарите, сякаш нищо не се е случило.

Уил Смит и семейството му след победата на Оскарите

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти