Трите доказателства, че шамарът на Уил Смит НЕ е по сценарий (според експерти по езика на тялото)

Точно когато си мислехме, че официалната церемония по връчването на наградите „Оскар“ ще протече спокойно и предвидимо както всяка друга година, немислимото се случи. Ако сред вас има читатели, които все още не са разбрали, ето хроника на последните скандални събития в Холивуд:

► Скандалният момент от Оскарите, за който всички говорят: Уил Смит удари Крис Рок на сцената

► Уил Смит се извини на Крис Рок, а продажбите за шоуто на комика скочиха

И така, освен дали реакцията на Уил Смит е похвална или засрамваща, в социалните мрежи се води и дебат дали физическият сблъсък е нещо, което е било предварително замислено. А това не е съвсем налудничава хипотеза, имайки предвид факта, че рейтингът на Оскарите пада все по-драстично с всяка година.

Известният експерт по езика на тялото Хесус Енрике Росас, известен със своя YouTube канал Body Language Guy, анализира внимателно поведението на Уил Смит и дава частичен отговор на тази дилема. Преди да започнем по същество, за да не останем неразбрани, бихме искали да уточним, че екипът ни осъжда всяка форма на физическо насилие.

Нека започнем с началото на този публичен конфликт – шегата на Крис Рок. Той започва с „Джейда, обичам те“, което показва, че е наясно, че предстои да каже шега, която може и да не е приета по правилния начин. Каквото и да си говорим, да се шегуваш със здравословното състояние на един човек е проява на лош вкус и по въпроса няма две мнения.

Някои предполагат, че водещият не е бил наясно със здравословния ѝ проблем (което би направило ситуацията още по-неудобна), но това е твъде малко вероятно – семейство Смит винаги е говорило публично за проблемите си, а самата Джейда е разкривала в редица интервюта през годините за трудностите, свързани с болестта ѝ*. С други думи, трудно бихме повярвали, че до него не е стигнала информация, която можем да открием с 10-секундно търсене в Google.

Победителите от наградите „Оскар“ 2022

И така, ето петте сериозни причини да си мислим, че реакцията на Уил Смит след шегата на Крис Рок е автентична:

► Уил и Джейда имат коренно различни изражения след шегата

Актьорът се усмихва, докато тя очевидно не се забавлява. Това ни кара да мислим, че Уил не е излязъл на сцената, защото се е ядосал, а за да защити достойнството на съпругата си, след като е видял нейната реакция. Това е съвсем разбираемо – обидата към наш близък ни кара да се чувстваме много по-неприятно в сравнение с обида, насочена към самите нас.

► Шамарът е кратък и без предупреждение

Нека помислим: ако този физически сблъсък беше по сценарий, вероятно щеше да е по-дълъг и зрелищен. И, разбира се, предварително репетиран и отработен, за да изглежда истински. 

► Ругаенето в ефир

След като Уил Смит се връща на мястото си, започва да крещи нецензурни думи по време на живото предаване. Няма как това да получи предварително разрешение от организаторите и да бъде излъчено в национален ефир. Ако допуснем, че това е истината, веднага щом регулаторните органи научат, че Академията е знаела предварително за този случай и го е допуснала, санкциите ще превъзхождат многократно позитивите от по-високия рейтинг на събитието.   

Зад кулисите на „Оскарите”

А това, което озадачава дори експертите по езика на тялото обаче е рязката смяна в настроенията на актьора, чиято дипломатична усмивка за секунди се превръща в яростна гримаса. Това е поведение на човек, който е изгубил контрол върху поведението си и вероятно има психологически проблем.

В заключение, това трябваше да е вечерта, в която Уил Смит печели „Оскар“, а не вечерта, заради която ще се чувства неудобно до края на живота си. Дали е постъпил правилно, дали е следвал предварителен сценарии – нека всеки от нас сам да прецени.

Уил Смит и семейството му след победата на Оскарите

*Тук е важно, да уточним, че алопецията не е сериозно заболяване, което застрашава живота, но нанася тежки поражения върху психиката и самочувствието, особено при жените, най-вече заради факта, че асоциираме красивата и гъста коса със здраве и красота.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти