Кой грабна „Оскар“ тази година

Големият победител на 94-ите награди "Оскар" е "CODA". Лентата спечели статуетки и от трите престижни категории, в които бе номинирана - Най-добър поддържащ актьор за Трой Коцур, Най-добър адаптиран сценарий и Най-добър филм.

Така Трой Коцур стана вторият глух актьор, грабнал отличието, докато при жените Ариана ДеБоуз като Анита в "Уестсайдска история" си тръгна със статуетка за Най-добра актриса в поддържаща роля. Уил Смит очаквано взе отличието за актьор в главна роля за изпълнението си в "Крал Ричард", а Джесика Частейн бе обявена за Най-добра водеща актриса за образа на телеевангелистката Тами Фей в "Очите на Тами Фей".

Победителите от наградите „Оскар“ 2022

Връчването на наградите не мина и без подкрепа към Украйна, като бе обявена и минута мълчание. През това време на екраните се излъчваха съобщения, призоваващи за изпращане на помощ, изброявайки най-необходимото, от което украинците се нуждаят - „храна“, „медицински грижи“ или „одеала“, предава NOVA. „Молим ви да помогнете на Украйна по всякакъв възможен начин“, гласеше едно от съобщенията.

Вижте тазгодишните победители в галерията по-горе!

Прочетете още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти