„Просто удивително“: трогателният момент между Лейди Гага и Лайза Минели, за който не се говори достатъчно

Лейди Гага Лайза Минели
Снимка: Getty

Ако ситуацията с Уил Смит и Крис Рок от вечерта на Оскарите си има противоположност, то това е моментът между Лейди Гага и Лайда Минели. Двете звезди си поделиха сцената в неделя вечер, за да обявят най-голямата награда на Академията, съобщавана винаги последна – тази за филм, която отиде при “CODA”.

76-годишната Минели се оттегли от светлините на прожекторите преди време заради сериозни здравословни проблеми, отбелязват от BuzzFeed News. През 2000 г. е предупредена от специалисти, че може никога повече да не ходи или да говори, след като преживява случай на вирусен енцефалит, животозастрашаваща мозъчна инфекция.

Говорейки пред Dateline по NBC 10 години по-късно, Минели казва за болестта си: „Не можех да ходя и не можех да говоря, и те ми казаха, че няма да мога… никога повече“. Лайза обаче преодолява обстоятелствата и дори продължава да работи, издавайки албума си “Confessions” през 2010 г.

50 години след премиерата на „Кабаре“, който ѝ носи награда от Академията, Лайза се появи в инвалидна количка по време на Оскарите, изглеждайки крехка и несигурна.

След като при излизането им на сцената публиката избухна в аплодисменти, Лейди Гага отстъпи, за да остави на залата да отдаде заслуженото внимание на Минели. „Виждаш ли това, публиката те обича“, каза тя, хващайки Лайза за ръка, а на несигурния ѝ отговор, че не разбира какво трябва да направи, Гага отговори, че поема.

Урок по доброта: Лейди Гага и Лайза Минели на Оскарите

Отбелязвайки, че за нея е чест да обяви категорията с „истинска легенда на шоубизнеса“, 36-годишната певица се обърна към зрителите, след което остави Минели да обяви какво следва. Но когато Минели се затрудни с точните думи, че е време да видят кои са десетте номинирани филма, Лейди Гага умело я замести. Актрисата от „Кабаре“ каза облекчено „О, добре!“, а преди да се визуализират заглавията от категорията, от микрофоните се чуха думи, които бяха предназначени само за тях двете.

„Държа те“ – „Знам, благодаря ти“, казаха си набързо Лейди Гага и Лайза Минели, а тази размяна на думи говори толкова много за динамиката в такива ситуации.

Преди да дойде моментът Минели да прочете при кого отива Оскара за най-добър филм, Гага я предразположи още веднъж, запявайки песен от „Кабаре“. „Здравейте всички, толкова се вълнувам да бъда тук. Толкова съм щастлива да бъда тук и то точно с теб, аз съм най-големият ти фен“, отвърна Лайза и обяви победителя, когато колежката ѝ отвори и поднесе плика.

След този момент мненията на трогнати зрители в интернет не закъсняха. „Сърцето ми се стопли да видя колко внимателно и грижовно се отнасяше Лейди Гага към страшно крехката Лайза Минели, без да я лиши от достойнство“, пише в Twitter един потребител, а друг коментира: „Начинът, по който Лейди Гага успя да се ориентира в ситуацията, за да продължи шоуто и да запази достойнството на Лайза, беше майсторски и показва какво добро сърце има тя“.

Още коментари гласят:

„Това е като урок как да улеснявате възрастни хора, като същевременно ги уважавате.“

„Току-що изпитах още повече уважение към Лейди Гага, наблюдавайки нежния и достоен начин, по който общува с Лайза Минели. Това буквално извика сълзи в очите ми.“

„Надявам се, че в един момент ще можем да обсъдим колко класното поведение на Лейди Гага и колко добре се справи в представянето на най-добрия филм, като същевременно помага на Лайза Минели да се чувства уважавана и спокойна, без изобщо да бъде снизходителна или неловка. Просто удивително.“

Лейди Гага многократно е заявявала почитанията си към Лайза Минели и изглежда, че самата тя е причината 76-годишната легенда да се появи на Оскарите. Бившият публицист на Минели, Скот Горенщайн, споделя пред People: „Лейди Гага поиска Лайза да връчи наградата с нея.“ Звездата от „Домът на Gucci“ неслучайно бе избрала да облече блещукащ смокинг, напомнящ този на актьора Джоел Грей в „Кабаре“ от 1972 г.

А за финал, след като “CODA” беше обявен за най-добър филм, всички в залата започнаха да махат с жестомимичният знак за аплодисменти, което бе уловено от всички камери. Филмът разказва за дете на глухи родители (каквото означава и абревиатурата CODA - child of deaf adults), а със сигурност този момент означава много за общността на глухонемите - и какъв по-хубав завършек на вечерта!

Победителите от наградите „Оскар“ 2022

Още за Оскари 2022:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти