Според астрологията: От утре започва истинската Нова година

Има нещо противоречиво в това, че Нова година се случва а в разгара на зимата, не мислите ли? В края на краищата, това е времето, в което мечките все още са в хибернация. Това кара човек да се чуди кога ще настъпи истинската Нова година? Природата все още почива на 1 януари, така че защо очакваме да се чувстваме напълно заредени с енергия за целите си? Всъщност има по-добро време от годината за празнуване на началото на нещо ново и то предстои съвсем скоро.

Въпреки че новата година технически започва на 1 януари, има дълга история защо тази дата е просто повърхностна, а не базирана на цикличната енергия на естествения свят.

Годишният ХОРОСКОП за 2024-та на Edna.bg

Ето всичко, което трябва да знаете за това защо има много по-добро време за празнуване на Нова година според астрологията:

Защо повечето хора празнуват новата година през януари?

Датата, на която се празнува Нова година, зависи от това къде се намирате и с каква култура сте свързани. Например Лунната Нова година винаги се провежда някъде между 21 януари и 20 февруари, а Персийската Нова година се провежда на датата на пролетното равноденствие, което винаги е 20 март. Има няколко различни причини за това - както религиозни, така и земеделски, и астрологични. По-голямата част от света празнува настъпването на новата година на 1 януари, тъй като това е датата, установена от 365-дневния григориански календар.

ф
Снимка: iStock

Вярвате или не, празнуването на Нова година на 1 януари е донякъде скорошно развитие. В американските колонии и Великобритания практиката започва официално през 1752 г., според TIME. Преди това датата била 25 март, на празникът Благовещение. Тогава християнският и католическият свят празнува въплъщението на Исус Христос в утробата на Мария.

Големият ЛЮБОВЕН ХОРОСКОП за 2024

Защо истинската нова година започва през март?

Ако имате проблеми с изпълнението на новогодишните си обещания, позволете да ви предложим опцията да започнете на чисто от 20 март в 05:06 часа българско време, защото това е моментът, в който настъпва пролетното равноденствие, а с него и астрологичната нова година. Тя идва с първия знак от зодиака, Овен, и навлизането на Слънцето в него.

Всъщност в продължение на хиляди години Нова година се е празнувала в началото на пролетта - факт, който не е забравен за спиритуалистите и астролозите. Ако следвате цикличните преходи на зодиакалното колело, новата година винаги започва, когато слънцето влезе в Овен, което се оказва и моментът на пролетното равноденствие.

жена цветя пролет
Снимка: iStock

Символиката на пролетта е много по-съвместима с идеята за започване на чисто и преследване на нови цели. В края на краищата пролетта е времето, когато ледът на зимата се стопява, обновявайки естествения свят и карайки новите семена да покълнат, и в крайна сметка да разцъфнат. Пролетта е, когато мечките най-накрая се събуждат от зимен сън с нов глад, когато зловещата тишина на зимата се заменя с мелодична птича песен.

Също така е важно да се отбележи, че Овен - първият знак в зодиакалното колело - се свързва с действие, посока, утвърждаване и мотивация. През сезона на Овен се чувстваме заредени с енергия и отворени към нещо ново, готови да следваме желанията си, сякаш животът ни зависи от това. И тъй като естественият свят е спал през цялата зима, животът всъщност зависи от нашето движение напред през пролетта.

Годината на Дракона: китайски хороскоп за 2024

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти