Как да обиколим света за един ден

Миналогодишното издание на благотворителния базар бе посетено от повече от 8000 души
Снимка: БГНЕС/Петко Налбантов

На 1 декември (неделя) за 19-ти пореден път отваря врати благотворителен базар на Международния женски клуб в София. Събитието ще се проведе в "Интер Експо Център", а началният час е 10,30.

Главната цел на проявата е да предостави на своите посетители един ден, изпълнен с разнородни изкушения (храни, напитки, играчки, подаръци, сувенири, бижута, козметика) и забавления от цял свят, е да бъде основен източник на финансиране на различни програми за деинституционализация и социална интеграция, подкрепа на хора с увреждания, на възрастни, както и на деца, живеещи в сиропиталища.

Базарът е събитие, което се случва с активното участие на международната и дипломатическата общност в България благодарение на неуморния и безвъзмезден труд на стотици доброволци от различни държави, а също и с подкрепата на местния и чуждестранен бизнес.

През 2012 година базарът беше посетен от повече от 8000 човека, а събраните средства бяха над 325 000 лева, което го превърна в най-успешното издание в досегашната му история.

Тази година са организирани 61 щанда от 40 държави, 8 щанда на благотворителни организации, чиито инициативи Международният женски клуб подкрепя, както и щандове с книги, дрехи, играчки, детски кътове (по един във всяка зала), работилници и снимки с Дядо Коледа. През целия ден на сцената в Зала 4 ще има музика, танци и представления с участието на артисти от различни държави.

Първите гости на този своеобразен международен празник ще бъдат посрещнати от музикантите от Софийски духов оркестър с диригент Юли Дамянов.

Почетен гост на базара ще бъде певицата Хилда Казасян, която ще даде начало на голямото благотворително пазаруване.

* Цената на билета за един посетител е 3 лв., а за деца до 12 години входът е безплатен.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти