Да сваля или да кача 21 грама

Кали
Снимка: Decalogue

Кали

Алармата от мобилния отново озвучи дома ми с добре подбрана от мен самата мелодия и напомни, че  новият ден ме очаква, изпълнен с любопитство към задачите, с които съм се подготвила да провокирам както него, така и мен.

Веднага след ставане от леглото сменям тениската за спане със спортен екип. Следва миене на зъбите, приготвяне на сутрешното кафе и подбиране на гимнастика за деня. Искам цялото ми тяло да изглежда добре, имам предвид стегнато и слабо.

Комплекс упражнения, от който се очаква да изгоря натрупаните през вчерашния ден калории, би свършил чудесна работа. Идва сложната част - хранителният режим.

Започвам с ентусиазъм да търся в интернет пространството най-бързата и здравословна диета за перфектна фигура. Попадам на различни такива, които обещават свалянето на 5 килограма за 3 дни, или на вълшебни хапчета, които могат да те превърнат от баба Цоцолана в Олив Ойл и то само за един месец.

“Драги ми Смехурко“, кой изобщо още вярва на тези неща?

А душата?

Не, никога не забравям за нея, за онези изключително важни 21 грама – толкова малко и същевременно най-мощният двигател на живота ни.

Тук орехите, спанакът, спирулината, лененото семе и всички други, препоръчани от специалистите, за дълъг и здравословен живот храни, няма да свършат работа. Освен това, в този случай ми трябва нещо, с което да поддържам двадесетте си и един грама в съвършена кондиция. Ммм, да, в нета – нищо.

В общи линии голяма част от хората днес се интересуват повече от това как изглеждат телата им и изобщо нехаят за състоянието на душата си.

Не и аз!

Затова днес, освен всичко, което съм решила да направя за тялото си, ще нахраня и нея - душата, защото ми е важна и без нея не мога. Подготвила съм си предизвикателен хранителен режим.

За закуска – „Кривата на щастието“ от „шеф” Иво Иванов, който засища глада ми с изкусно подбрана и разнообразна храна за душата всяка сутрин. Ето закуската ми за днес: „ Няма недостатък в този живот, който не може да бъде превърнат в преимущество.“

На обяд – „Пророкът“ от „шеф” Халил Джубран. Обядът трябва да споделя с приятел и ми се казва кой да бъде той. „Приятелят е отговор на вашите потребности. Той е нива, която засявате с обич и жънете с признателност. Той ви е трапеза и огнище – защото отивате при него със своя глад и дирите при него покой.“

По правилата ще почерпя врага си с вечеря от Достоевски в две блюда: „Втората половина на човешкия живот обикновено се състои единствено от натрупаните през първата половина навици.“.

На това му казвам хранителен режим – хем здравословен, хем вкусен. Истинска радост за душата! 

Прочетете още от Колонката на Кали в Edna.bg:

Общо състояние - излъган!

Ще планираме или ще импровизираме?

Чуваш ли ме?

Страх ме е!

Когато си отива любовта...

Призът "мъжко момиче"

Остарява ли изкуството

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти