Наистина ли са толкова удобни? Всичко, което трябва да знаете за менструалните чашки

Менструалните чашки се появиха в живота на жените, за да улеснят времето от месеца, което е най-голямо изпитание за тях. Но дали наистина употребата им е толкова лесна и изгодна в дългосрочен план?

Някои жени ги побиват тръпки, когато си представят, че ще ги поставят там, където трябва да ги поставят и си представят всякакви всевъзможни сценарии, при които нещата могат да поемат грешен завой. Признавам, че съм от тези жени. Аз обаче направих своето малко проучване, и ето какво открих:

Първо, в случай, че не сте съвсем наясно, нека обясним какво е менструална чашка - това е малка чашка с форма на камбанка, която жената може да постави във влагалището си, така че в нея да се събира менструалната кръв по време на цикъл. Изработени са от медицински силикон, гума или пластмаса и обикновено са за многократна употреба. Жените просто изпразват чашата, измиват я със сапун и вода и я поставят отново.

Някои марки чашки са за еднократна употреба, така че човек може да ги изхвърли след всяка употреба или менструален цикъл. Човек може да носи чашка за многократна употреба до 6–12 часа, преди да трябва да се свали и измие. Всяка жена с по-обилно менструално течение може да се наложи да изпразва чашата си по-често.

Да видим кои са предимствата и недостатъците на менструалните чашки, така че да направите информирано решение дали те са за вас:

Какви са предимствата и недостатъците на менструалните чашки?

Как да поставите и използвате менструална чашка

Най-добре е ръцете да се измият добре със сапун и вода, преди да поставите или извадите менструалната чашка.

За да я поставите, сгънете горната част на чашата и я натиснете във влагалището, като я насочите към долната част на гърба. Някои жени намират поставянето за по-лесно, когато клекнат. Други предпочитат да стоят изправени, понякога с повдигнат крак, на ръба на ваната например.

Правилното сгъване на чашата може да изглежда сложно в началото, но има няколко метода, които да опитате. Някои от по-популярните гънки включват:

C-образно или U-образно сгъване: Притиснете страните на чашата една към друга, така че отгоре да прилича на дълъг овал. Сгънете чашата наполовина, така че да изглежда като буквите S или U.

Триъгълник: Поставете пръст върху горния ръб на чашата и го натиснете в центъра на чашата (близо до основата), образувайки триъгълник.

7-ца: Притиснете страните на чашата една към друга, така че отгоре да прилича на дълъг овал. Сгънете едната страна надолу по диагонал, така че да изглежда като числото 7. След като ръбът на чашата влезе, продължете да натискате чашата във влагалището, докато цялата чаша и стеблото са вътре.

Чашата трябва да се отвори вътре във влагалището, като че да възпрепятства изтичането на менструална кръв. За да се уверите в това, хванете чашата за основата (не за дръжката) и я завъртете в един пълен кръг или на 360 градуса.

Някои хора прокарват пръст по ръба на чашата, за да се уверят, че е на правилното място и се е отворила правилно.

Когато чашката е поставена както трябва, повечето жени не могат да я усетят, не усещат дискомфорт и дори забравят, че е там.

Как да премахнете менструалната чашка

Някои жени намират за по-лесно да използват вагиналните мускули, за да избутат чашката по-надолу. С помощта на показалеца и палеца бръкнете във влагалището и хванете дръжката на чашката, като леко я придърпате надолу. Стиснете основата ѝ и я извадете от вагината. Опитайте се да държите чашката изправена, за да избегнете разливане на кръв.

Някои жени се притесняват, ако не могат да напипат чашката или нейната дръжка. Не се тревожете - менструалната чашка не може да се изгуби във влагалището ви.

Може да помогне да си вземете кратка почивка и да опитате отново след няколко минути, особено ако се чувствате тревожна - тогава мускулите на влагалището се свиват и изкарването на чашката става по-трудно.

Как да почистим менструалната чашка?

Поддържането на вашата менструална чашка чиста е от съществено значение. Всеки път, когато я премахнете, трябва незабавно да я измиете със сапун и вода.

Също така е добра идея да чистите чашата в преварена вода за 5-10 минути между всеки менструален цикъл.

Може да ви е трудно да изпразните и почистите старателно чашката в обществена тоалетна. В такъв случай измийте ръцете си добре, преди да влезете в кабината, след това извадете чашката и да използвайте парче тоалетна хартия, за да я избършете, преди да я поставите отново. Някои жени си носят малка бутилка вода, за да изплакнат чашата над тоалетната. Не забравяйте да почистите добре чашата при следващата възможност.

Какви са предимствата и недостатъците на менструалните чашки?

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти