Нечувано: тази компания дава платен отпуск за менструация

менструация
Снимка: iStock

Да, дами, разбрахте правилно!

Kанадска компания се отнася сериозно към менструалното здраве и предоставя платени почивни дни на служителите, които имат менструация.

Не е изненадващо, че DivaCup, компания от Китченер, Онтарио, която произвежда менструални чашки за многократна употреба, се отнася сериозно към менструацията и болките при нея.

Начини за справяне с менструалните спазми на работното място

„Въведохме политика за платен менструален отпуск в цялата компания за всички служители, които имат менструация“, заяви главният изпълнителен директор на DivaCup Карин Чеймбърс-Сайни в публикация в Instagram заедно с хаштаг #PaidMenstrualLeavеNow. (#ПлатенМенструаленОтпускСега)

Някои хора, които имат менструация, изпитват силно течение, силни спазми и дори гадене и повръщане. Някои състояния засягат менструалното здраве, като ендометриозата, която може да причини силна болка при менструация, нарушаваща работата и други дейности всеки месец.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DivaCup (@thedivacup)

„Платеният менструален отпуск е начин да се даде приоритет на хората, като се насърчи равенството на работното място", каза Чеймбърс-Сайни. „Като компания, която е позитивно настроена към менструалния цикъл и има ценности на марката, които се коренят в равенството на менструалния цикъл и автономността на тялото, ние сме горди да приложим тази политика днес.“

Платеният менструален отпуск ще осигури на всички служители, които имат менструация, 12 платени почивни дни, което означава, че на хората в компанията вече няма да се налага да използват болнични или отпуски, за да покриват дните, взети за менструално здраве.

менструация
Снимка: iStock

 

Прочетете още:

 
 

 

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти