Тя е на 101 и продължава да се труди от 9 до 5: „Просто обичам да работя“

Десетилетия след като повечето хора се пенсионират, тя избира да продължи да работи. 101-годишната Джейн Бърнс е наета на позиция за рязане на платове преди 25 години. Жената работи на непълен работен ден и казва, че това е една от тайните на нейното дълголетие.

„Трябва да продължиш да се движиш и да не седиш из къщата по цял ден“, казва пред TODAY.com Бърнс, която е родена през 1922 г. „Просто обичам да работя и обичам да работя с хора.“

И до днес все още кара кола и сутрин се присъединява към трафика, за да стигне до магазин от веригата Joann в Мейсън, Охайо, където работи. По думите ѝ в „тихите дни“ пътуването продължава 20 минути.

Графикът ѝ в магазина се променя, но в една седмица например се случва да работи три дни от 9 до 17 часа. Работата изисква добро зрение и известна физическа сила, за да се справи с бали от плат, но Бърнс казва, че изобщо няма проблеми с нея, с изключение на тежката винилова тъкан.

Тя живее в предградието на Синсинати, Охайо, с дъщеря си, която също е работила в магазина на непълен работен ден и представя там майка си през 90-те години след като Бърнс става вдовица.

„Занимавах се с тъкани, така че мениджърът ме попита дали искам да работя. Започнах работа там, хареса ми и останах”, спомня си столетницата.

Храните за дълголетие, които ще ви пазят в добра форма много години

Преди тя е била счетоводител и се е пенсионирала „от време на време“, но никога напълно. На въпрос дали ѝ се налага да работи заради финанси, или това е просто нещо, което ѝ харесва да прави, Бърнс казва, че причината е по малко и от двете.

Пред TODAY.com тя издава своята рецепта за дълголетие.

Вижте я в галерията тук:

Съвети за дълголетие от една жена на 101, която продължава да работи от 9 до 5

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти